sourze.se

Feminister upprörda över feminismen

En del feminister blir upprörda över att förknippas med feminismen.

"Anna" har i sina kommentarer på Sourze, avslöjat att en del feminister blir upprörda över att jag förknippar dem med feminismens ideologi. Den del av ideologin som rör barnens vård och fostran. Den som har lett till det dagistvång som vi har idag. S-kvinnorna, Sveriges ledande feminister, har aldrig dolt att de strävar efter att samhället, inte föräldrarna, ska vårda och fostra barnen. Barnen är ju kvinnans "förvärvshinder" som samhället ska befria kvinnan från, för att hon ska kunna jobba exakt lika mycket som mannen.

Det var ju feministerna som demonstrerade under parollen: "Ropen skalla daghem åt alla" Och det har vi verkligen fått. Till den milda grad, att man måste vara rik eller trixare för att slippa undan dagistvånget.

Det är ju avsaknaden av valfrihet, som är det hemska med vårt samhälle idag. Och jag har inte hört en enda feminist ta avstånd från bristen på valfrihet.

"Anna" och ni andra, som är upprörda, vill jag fråga: Om ni blir upprörda över feminismens ideologi, om ni vill kunna vårda era egna barn själva, kanske ni inte är feminister? Ni kanske är "humanister" istället?


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2002 14:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: