sourze.se

Bolibompa räddar sexlivet

Stackars småbarnsföräldrar borde hylla SVT och halvtimman som håller barnen still framför dumburken. Halleleluja.

En småvirrig medialärare lättade sitt hjärta för mig häromdagen. Han tyckte att Bolibompa var något av det bästa som fanns. Först förstod jag inte hans plötsliga utfall. Jag antog bara att han gillade Björne. Men så lätt var det inte. Han förklarade.

Som småbarnsförälder är det inte man har tid för varandra. Det enda som han och hans fru hann med var att ta hand om barnen och huset. Diska, laga mat, städa, plocka upp leksaker, laga mat igen, hålla reda på att ungarna inte slår ihjäl varandra. Smått generat erkände han att efter dagens slut så hann man knappt ner i sängen innan ögonlocken föll. Men där kom Bolibompa in i leken.

Programmet som sänds varje dag 18.15 är mellan en halvtimma och fyrtio minuter. Och enligt honom så var det gott med tid att hinna med både förspel, själva akten OCH sova några minuter efteråt. Ungarna varken hörde, såg eller förstod vad som hade hänt i sovrummet. De hade bara ögon för den bruna björnen.

Jag skämdes lite å min lärares vägnar. Småbarnsföräldrar ska väl inte ha sex. Ger man inte upp den rättigheten när man skaffar barn? Tydligen inte. Man får skatta sig lycklig så länge man inte har skaffat småttingar. Antingen det eller så ringer man SVT och ber dem att förlänga Bolibompa till en HEL barntimma. Egentligen borde den heta föräldratimman. Vem har roligast tro?


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 10 apr 2002 09:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: