sourze.se

Sossarna föraktar svagheten!

Man låtsas värna om de fattiga. Det är ett falskspel utan like!

s har blivit ett parti för den välmående eliten!
Efter att för hundrade gången fått ett mailsvar från en sosse, som helt ignorerade fattiga barnfamiljers brist på valfrihet, började jag fundera.

Alla dessa svar som säger exakt samma sak: Stanna bara hemma hos dina barn om du vill, ingen hindrar dig! Varför svarar de så? Det är precis som om sossarna av alla krafter försöker låtsas som om fattiga barnfamiljer inte finns. De låtsas att alla människor har en sparad förmögenhet att leva på eller en rik make som kan försörja sig så att man kan stanna hemma utan lön i flera år!

Men så är det ju inte! Detta gäller överklassen, men definitivt inte arbetarklassen! Varför låstas sossarna att fattiga människor inte finns?

Föraktar de helt enkelt svaga och fattiga människor? Har de själva blivit så rika och välmående att de identifierar sig med överklassen?

Den fattiga underklassen ignorerar de totalt! I alla brev som de skrivit till mig, berör de inte med ett enda litet ord, i en enda liten bisats, hur fattiga människor har det! Trots att alla mina frågor till dem enbart har gällt fattiga barnfamiljer!

Bevis? Javisst! Kolla bara hur deras "generella" trygghetssystem är uppbyggt! Det kallas allmänt, men det gynnar den starka eliten. Ju starkare du är och ju mer du tjänar, desto mer får du! Var du svag i skolan, har du inte kunnat få ett jobb, är du sjuklig och har lite skavanker, ja då får du inte ett öre! Du blir inte ens kvalificerad att få komma in på lägsta nivån i systemet! Just dem som mest behöver samhällets stöd blir utan.

Så visar en regering att de beundrar styrka och föraktar svaghet! Och titta på allt de gjort de senaste åtta åren! Allt har gynnat de redan rika.

Räcker inte det som bevis, så gör som jag; skriv och fråga vad de vill göra för att de fattiga barnfamiljerna ska få valfrihet i barnomsorgen och vad de tänker göra för fattiga människor överhuvudtaget!

Man låtsas värna om de fattiga, men gör det inte! Det är ett falskspel utan like!

Sossarna är en välmående elit som värnar om sin egen samhällsklass, den välmående eliten!


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 09 apr 2002 09:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: