sourze.se

Toapappersångest

Vad är det med toapappershållare som är så svårt?

Jag jobbar på ett helt nybyggt kontor i en förort till London, allt är nytt, nya mattor, nya bord, nya datorer, nya fräscha toaletter med fuskmarmor. Även toapappershållarna är av en ny konstruktion jag inte stött på tidigare. Problemet med toaletter där fler en person ska tillbringa dagarna är att toapapperet går åt i rasande fart, man måste på något sätt lyckas ha tillräckligt med papper på toan för en hel dags förbrukning. Jag har sett många odugliga konstruktioner och kan faktiskt inte komma på en enda lyckad!

Denna funkar som så att toapappersrullarna sitter på en vertikal stång i ett rör. Det är 4 rullar på höjden. När en är slut kan man ta bort kartongröret och en ny rulle ploppar ner. Tyvärr vilar ju de 3 extrarullarna på den man använder så den inte kan snurra ordentligt, med effekten att papperet går av innan man dragit fram tillräcklig mängd för att utföra "the dirty work". Andra lösningar är att ha en jumborulle med toapapper som väger 20 kg, som inte går att snurra och där medellängden på remsan man får ut är 10 cm. Andra råstörda lösningar flippar bara fram 20 centimeter flims-flams-papper som kanske duger att torka en bebis i näsan men inte en vuxen mans otäckaste kroppsdel...

Är det alltså så att världens ingenjörer inte kan lösa den här gåtan?

Den enklaste lösningen är ju att ha rullarna bredvid, men då antar jag att folk snor toapapperet på jobbet, eftersom det sitter lås på de rör man ser?

Tja, vad ska man säga, jag är inte helt impad.


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 20 mar 2002 12:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: