sourze.se

Journalistisk incest 2

Diskussionen om media fortsätter...

Bevisligen har min text "Journalistisk incest" fått många att reagera, och jag vill allra först tacka för all respons jag fått. Huvudskälet till att jag skrev "Journalistisk incest", vilket många verkar ha förstått och instämt i, är att jag vill få igång en debatt om media. En debatt som jag upplever till stora delar varit död i många år. Somliga verkar ha tvekat en aning på min värdegrund, men jag tror helt och fullt på alla mediers och individers otaliga okränkbara fri- och rättigheter. Min vision är inte, och har aldrig varit, ett bestämt kontrollorgan med den enda uppgiften att kontrollera all media, utan snarare att väcka upp människors egna kritiska tänkande. Människor, som helt olikt bland andra oss diskussionslystna Sourze-läsare, ofta till synes står där med hatten i handen och tackar och bockar för allt som kommer i dess väg i den enorma mediadjungeln.

Med orden: "In med en mer oberoende granskning av media" efterlyser jag framförallt mer engagerade läsare, tittare och lyssnare! I längden kommer dessa mer aktiva, ifrågasättande och engagerade människor att berika media och samhällsdebatten på ett sätt som aldrig tidigare skådats.

De uppenbara problem som Stefan, och även jag till viss del, anser finns i vår konstitutionella demokrati är så omfattande att de kräver en helt annan slags debatt. I mina ögon är det dock alldeles för billigt att legitimera medias brist på nya grepp genom att totalt nedvärdera vårt statsskick och hur det i dagsläget utövas. Kanske kan våra gomorronsoffor än en gång låta sig fyllas med diverse åsiktsmaskiner och journalister, denna gång i syfte att utreda vårt statsskick? Dagen därpå kan ju de som inte fick plats i soffan dra det hela ett par varv till. Nej, jag är inte ironisk.


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 20 mar 2002 13:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: