sourze.se
Artikelbild

Vilken jävla röra TV4

Vad har ni för ursäkt? Drack ni ett par öl över Ugglas gamla hit, eller blev ni tappade i golvet som barn?

Filip Hammar även Puls-krönikör på Aftonbladet och Fredrik Wikingsson är namnet på dom två kreativa pajaser som håller i fyrans nya stora nöjessatsning "Ursäkta röran!".

Rörigt intill kaos måste det ha varit i ovanstående herrars kontor när idén om att sprida falska dödsrykten om mer eller mindre kända personer kläcktes. Allt för att sedan filma människors omedelbara reaktioner. Dom har varit ute på Skansen med den fejkade nyheten om Lasse Berghagens tragiska frånfälle "mördad i en saluhall" och med mikrofonen under näsan på folk tagit reda på hur Svensson kommer att ta hans bortgång. Detta gjordes enligt utsago för att dom i förväg ville bjussa på hur reaktionerna kommer att bli den dag han dör på riktigt.

Skärp er för helvete. Målsättningen med en ny satirunderhållning måste väl rimligtvis vara av annan art än att skapa chock och förstämning? För det är fan inte roligt. Inte ens lite. Berghagens målgrupp är äldre damer som dyrkar både Berghagen och hans "Allsång på Skansen". Förmodligen är flertalet av dom 70 och redan halvvägs inne på sin sista resa. Som endast hälften så gammal har jag i alla fall lite simultanförmåga kvar och förstår att respektera dessa människor. För blev så mycket som en av dom road när deras sällskap i etern blev "mördad" ska jag personligen se resterande program av allsången. Om så Lasse lever till han blir hundra.

Och då har jag tänjt mig långt långt, dock inte lika långt som grabbarna F. Deras sätt att försöka sudda humorns gränser stinker som ett gammalt suddgummi och funkar lika taskigt. Istället för att radera några linjer kluddas det ut till en grå sörja. Vill dom ha bestörtning och förstämning är det bara att kabla ut lite bilder från verkligheten istället. Släng in några döda kroppar från Västbanken, filma den sista veckan i en leukemipatients liv eller hålla sig bredvid en motorväg när det är halt underlag. Döden är inte roligare än så, men tanken på den blir mer uthärdlig om man kan skämta om den. Med det stora förbehållet att det är roligt. Detta, herrar Filip och Fredrik, är fan inte kul, och min omedelbara känsla är ett riktigt uselt betyg till detta nya lågvattenmärke och något jag aldrig trodde jag skulle behöva säga; Kom tillbaka Svullo - allt är förlåtet.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2002 10:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: