sourze.se

Feminismen uppkörd där bak

Debatten är superviktig, men tenderar den inte att bli en debatt som inte leder någonvart?

Att debatten om jämställdhet behövs är så självklart att vi idag inte ska behöva säga det. Men debatterna som förs idag handlar om feminism och vad det är för något. Och det är ju också viktigt, men handen på hjärtat har man inte förstått vad det innebär än efter alla oändliga diskussioner kommer man någonsin att göra det då? Alla debatter tenderar att stanna där de är att vi bokstavligt kommer att få dem uppkörda där bak!!! Ord kräver handling och där är vi inte ännu.

Jag tycker programmet "Bitch" är bland det fånigaste som finns och jag hurrar för mig själv att det är så omdiskuterat här på Sourze. Att det skulle ha ett feministiskt budskap är skrattretande och ännu mer skrattretande är det att Tilde de Paula benämns som feminist.

I intervjun med Hanna Widell här på sidan säger hon att alla program inte behöver vara feministiska och det håller jag med om, till viss del. Men för det ska man väl inte sprida ett självdestruktivt budskap. Att Hanna sedan tycker att de gör ett program som värnar om tjejer tycker jag bevisar att antingen vet man inte vad som pågår i samhället "skönhetshetsen" eller så skiter man fullkomligt i det. Att hon skulle vara ovetandes låter ju konstigt så jag tror på det andra alternativet.

Det kan nu låta som jag går till personangrepp och det är absolut inte min mening men jag är så trött på vårt samhälle och utseende fixeringen alla barn som drar sig i magen och säger att de är feta eller att de är fula för att de inte har några bröst. Program som "Bitch" och tidningar som VR bidrar absolut till den utvecklingen-syfte eller ej! Deras målgrupp må inte vara de yngre barnen men de ser och hör ändå och är det bättre att tala om för en tonåring att hon måste bli smalare för att duga?

Sluta diskutera vad feminism är! Hur feminister ser ut!
Försök förändra samhället istället det kommer att fungera om vi hjälps åt.

De stackare som alltid kommer att diskutera innebörderna i orden feminism och jämställdhet vill inte att samhället ska bli jämställt. De vill inte att tjejer ska bli jämlika med killar. Ska vi låta dem lyckas?


Om författaren

Författare:
Lina Torstensson

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2002 15:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: