sourze.se

Rasisterna

Bland brottslingar och propagandister.

Att sverigedemokraterna är ett högerextremt parti kan knappast ha undgått någon. Före 1988, då man kallade sig BSS, påstods det att: "om fyra år finns inget svenskarnas Sverige. Men kanske en turk som diktator och en neger som utrikesminister."

År 1994 grundades vit-makt bolagen Bifrost Distribution och Bifrost Musik av en sverigedemokrat i Trollhättan. Samma år återfanns en viss Sunita Ringstad överst på partiets lista över kandidater till kommunfulmäktige i Vänersborg. Hon spelade in flera nynazistiska låtar som gavs ut av vit-maktföretaget Ragnarock Records.

En annan stöveltramparnationalist är Robert Vesterlund.
Han var under en period i mitteln av 1990-talet, ordförande i Sverigedemokraternas Ungdomsförbund SDU. Det var han som 1998 hade förbindelser med NS-Stockholm. Nämnda skinnskallegäng och en Aftonbladetreporter figurerade som bekant i en rättegång, rörande hotbilder tagna utanför Alexandra Pascalidous dörr. Alexandra skulle en kort tid senare bli utsparkad från SVT:s Mosaik. Det var Robert Vesterlund som 1999 förlorade jobbet efter syndikalisten Björn Söderbergs avslöjande, att Vesterlund spelade vit-makt"musik" på sin arbetsplats.

Sverigedemokraternas dröm är att den före detta moderaten Sten Andersson ska komma in i riksdagen. Man vill uppenbarligen framstå som ett demokratiskt parti, med en egen riksdagsman och allt. Låt mig därför klargöra vad sverigedemokraterna är:

För det första ett parti som sedan det bildades systematiskt hetsat mot flyktingar. För det andra ett parti som i sitt program hävdar att "förhärligandet av den homosexuella livsstilen... skapar osunda referensramar för unga människor". För det tredje ett parti som sedan starten 1988 hyst ett stort antal dömda brottslingar som medlemmar.

72 offentliga kandidater i allmänna val
17 partistyrelseledamöter
76 ledande medlemmar
källa: Sverigedemokraterna, den nationella rörelsen.
Stieg Larsson och Mikael Ekman.

Jag kommer alltid att vara motståndare till sverigedemokraterna och likasinnade grupperingar, både som svart och som antirasist. Så enkelt är det.


Om författaren

Författare:
Johannes Runquist

Om artikeln

Publicerad: 02 mar 2002 16:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: