sourze.se

Så trött på Svensson-snobberi

Kliv ned från era höga hästar och sluta leka övermänskliga snobb-domare.

Lena Vikberg skriver att hon är så trött på "mediahoror" och sourze:arna klappar händer. Jag för min del känner mig spyfärdig åt denna typ av snobberi och hur vissa gör sig förmer än andra.

Hela artikeln dryper av elitism, fördömande och uppnosighet. Just ordet "mediahoror" formligen STINKER besserwisseri. Jag är ingen anhängare av Jantelagen... men Lena, och alla som applåderade: Vilka tror ni egentligen att ni är?! Tror ni att ni är undantagna från att vara mänskliga, med allt vad det innebär?

Det är så lätt för er alla att sitta där framför era dumburkar TV-apparater och datorer och leka domare över andras beteende. Så satans enkelt att godtyckligt fördöma och utnämna folk till olika typer av "horor" bara för att de inte uppför sig så fiiiiint och sofistikerat som ni kräver av dem.

Till exempel retar sig Vikberg på att tjejerna i Big Brother fixat "runkbås" och berättar om det. Ja fyyyy så hemskt! Sådant gööööör man ju bara inte. Fina flickor ska inte runka, så är det ju bara! Och gör man det så ska det var totalt hysch-hysch för annars kommer domare Lena och utnämner dem till horor.

Jag KRÄKS på den här förbannade viktorianska ny... fel... GAMMELmoralismen! Vad tror ni folk gör egentligen?! Tror ni att alla går igenom sina liv utan att en enda gång tillfredsställa sig själv? Tror ni att alla alltid gör det i mörka släckta sovrum? Vakna för fan och känn lukten av sexsafterna! Folk runkar ju... vad fan trodde ni egentligen?

Och det riktigt intressanta är att det är just upprördheten över sådant här som skapar hela grejen. Just artiklar som Vikbergs är det som skapar intresset för "runkbås". Det hade inte ens varit en notis om det inte hade varit för alla som likt Lena kommer galopperande med sin pekpinne och tycker "Usch och fyyyyyyy så hemskt och snuskigt och osofistikerat!". Ni skapar hela hysterin och garanterar på det här viset att vi kommer att få fortsätta att se sådant här.

För min del tycker jag bara "Ja ha... då de har fixat runkbås". Eller "Ja ha... så Caramell fick kalla fötter". Whats the big fucking deal?!

Det finns ett ordspråk som har betydelsen "Döm ingen förrän du själv gått i dennes skor". Ett annat är "Kasta inte sten i glashus". Och ett tredje är "Sopa rent utanför egen trapp". Sug på dem ett tag, alla ni snobb-domare och självutnämnda övermänniskor som tycker att det är så förbannat självklart att kalla andra för "horor" bara för att de inte gör som ni vill att de ska göra. Och när ni är klara med det kan ni fundera lite över er egen mänsklighet och hur perfekta ni själva egentligen inte är innan ni försöker hoppa upp på era höga hästar igen.

Tvi vale...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 20 feb 2002 17:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: