sourze.se

Amnesti

Hej, även Raoul Wallenberg smugglade flyktingar!

Sedan flera år har flera europeiska länder, främst Italien, Frankrike, Belgien och Spanien - och närmast Holland - haft som vana att ge illegala invandrare amnesti. Man stänger gränserna, och rensar bordet. Alla som anmäler sig får tillstånd att stanna. De flesta har redan svarta jobb och bostäder, nu blir de legala och betala skatt. De svenska medierna har valt att blunda helt för dessa stora nyheter och lyfter istället bara invandrarnegativa nyheter till topp. Detta är dock vardag i Europa och det skall vi känna till.

EU:s invandrarpolitk har en retorisk sida men också en pragmatisk sida, som är relativt human. Här i Tyskland har man inte infört amnesti, på grund av alla turkar - cirka fem miljoner i flera generationer. Men istället får flyktingar och invandrare ha telefonabonnemang utan att visa uppehållstillstånd, likaså kan man besöka sjukhus utan rädsla för att sjukvårdare agerar som angivare. Bara man betalar sin räkning - utan subventioner. Och det är inget snack om personnummer, de existerar inte. Illegala barn får födelseattester i sina egna namn - av socialen.

Med denna lilla text vill inte jag ta ställning till hur invandrarpolitiken skall vara, jag vill bara påpeka att vi måste först se hur det verkligen förhåller sig.

När allt kommer omkring var Raoul Wallenberg en storsmugglare av illegala flyktingar! Allt handlar om perspektiv.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2002 13:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: