sourze.se

Det är faktiskt såhär

Det handlar om att synliggöra problemen inte framställa någon i dålig dager.

Artikeln Liten svag flicka har sitt syfte i att jag ville berätta vad jag varit med om och vad andra tjejer och killar är med om.

Just denna händelse har inte med feminism att göra som jag såg att någon reagerat på. Jag är feminist och det var detta som fick mig att titta på samhället och orättvisorna för tjejer. Nu är det ju så att samhället även är orättvist mot killar i många avseenden det nekar jag absolut inte till även fast många tror att det är vad feminism innebär.

Jag vet att problemen måste ges till känna innan det går att förändra något och unga tjejers utsatthet för dominantant och rent av elaka killar är ett stort problem. Killar som är utsatta är inte alls lika många.

Ingen kan vara mer maktlös än föräldrar i dessa situationer. De når inte fram till sina barn som stängt in sig i någon slags glasbubbla och slår i från sig allt de någonsin lärt sig av sina föräldrar. Men en förälder som älskar sitt barn överger det aldrig, den står där beredd att ta emot när fallet som är oundvikligt kommer.

Därför feminsim och jämställdhet mellan könen så viktigt, den kunskapen kan förhindra att många tjejer och killar utsätter sig för destruktiva förhållanden.

Efter alla debatter som går verkar det som om ordet feminism ställer till så mycket problem att syftet försvinner i alla oändliga diskussioner. Så ni som retar upp, er byt ut feminism mot rättvisa, så kanske den debatten kan upphöra och handlingen sätts i centrum.


Om författaren

Författare:
Lina Torstensson

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2002 14:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: