sourze.se

Det blir inga guld till Magda!

Tyvärr!

Magdalena Forsberg misslyckades kapitalt i OS i Nagano trots att hon var överlägsen i världscupen även det året. Kommer hon att lyckas bättre i Salt Lake City? Tyvärr talar mycket emot det. Inte ens om hon har med de svenska köttbullar hon sa sig sakna i Nagano.

Magda är trött på att träna och träna och träna. I intervju efter intervju talar hon om sin längtan efter ett normalt liv och att kanske till och med kunna få barn. Ändå fortsätter hon. Hon har vunnit allt man kan vinna - utom OS. Efter OS kommer hon utan tvekan att lägga geväret och skidorna på hyllan. OS är det enda egentliga målet för henne.

Det är därför hon åker så bra i Världscupen. Totalt avslappnad och utan dallrande nerver skjuter hon mitt i prick gång efter annan. I tävlingar som egentligen bara är träningspass inför OS för henne. När det var dags för VM förra året blev hon lite nervad och började prata om förkylningar. Efter en lite krampaktig inledning kom hon på att hon hade en hel del VM-guld redan och nerverna släppte.

Tyvärr har Magda inga OS-guld att falla tillbaka på. Hon måste lyckas! Det är nu eller aldrig! Så är det inte för många av hennes konkurrenter. Liv-Grete Skjelbreid-Poirée har många år i spåret kvar. Hon har allt att vinna och inget att förlora. Hon kommer att flyga ifrån Magda i spåret. Magda kommer att krampaktigt stolpa fram i skogen och klamra sig fast vid sitt gevär som en livboj på skjutvallen.

För Magda blir det inget OS-guld, tyvärr! Jag tycker redan synd om henne.

Men oj vad jag hoppas att jag har fel!


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2002 14:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: