sourze.se

Homosexuella borde få adoptera

En del säger att det är fel att vara homosexuell.
Att det är sjukt, onormalt och onaturligt.
Varför ska inte homosexuella få adoptera för?

Tänk er själva, vilket är bäst. Antingen ett fattigt barn på ett barnhem någonstans i världen kanske i Afrika eller ett barn i ett tryggt hem i Sverige med kärleksfulla föräldrar som bara råkar vara homosexuella och såkallade annorlunda.

Som att annorlunda skulle vara något fel att vara.
Varför är alla så rädda för allt som är "annorlunda"?
Homosexuella föds homosexuella, är menade att vara just homosexuella och de kan inte ändra på sig och de borde inte göra det heller.

Varför ska man ändra på sig bara för att bli accepterad när man är lycklig när man är den man är?
Homosexuella är människor och har tankar och känslor precis som vi. De är inte något annat djur, de är lika mycket människa som en heterosexuell person. Ett barn kan bli lika mycket älskad av dem som av heterosexuella föräldrar.

Jag tror också att homosexuella föräldrar kan lära sina barn att det inte är fel att vara "annorlunda" och att man ska acceptera alla människor. Eftersom adopterade barn ofta kan ha problem med att de känner sig annorlunda.

Det är inget som tyder på eller säger att homosexuella skulle bli dåliga föräldrar. Om en homosexuell person levde i ett heterosexuellt förhållande skulle de vara precis lika bra föräldrar som de skulle vara om de levde med en av sitt kön. Man kan inte komma och påstå att ett adopterat barn med homosexuella föräldrar aldrig skulle bli accepterat i samhället och att det skulle bli mobbat. Det går inte att komma med ett sånt argument, eftersom det är vi som är samhället.

Det är just vi som bestämmer vad som är eller kommer att bli accepterat. Den som påstår något annat är just en sån person som är rädd för allt som är nytt och annorlunda.
Om alla skulle vara det så skulle vi förmodligen fortfarande bo i grottor.

Materiella saker är kanske lättare att acceptera men det borde inte vara det. Vår egen sort, det vill säga människor, ska man kunna acceptera. Hur skulle det se ut om alla killar var brunhåriga, hette Kalle och gillade fotboll eller om alla tjejer var blonda, hette Susanna och sjöng i kör?

Homosexualitet har förmodligen funnits i alla tider och nu är det på tiden att det accepteras. För det är väl ändå inte ens sexuella läggning som säger hur personen är som förälder eller som person?

Annorlunda är inget fult ord även om samhället för det mesta får det att låta fult. Att vara annorlunda är det samma som att vara speciell, och speciella de är vi alla människor.


Om författaren

Författare:
Ida Adolfsson

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2002 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: