sourze.se

Är ingen rädd för kristdemokraterna?

Dom är farliga! Rösta inte på ett parti som redan har infört kristen etik i skolorna!

Kyrkan har skilt sig från staten. Informations teknik-världen är på väg att frigöra sig från religionen. När är det dags för röstarna att göra sig av med kristdemokraterna?

Kristdemokraterna är livsfarliga för politiken. I och för sig så är jag samma person som tyckte att man borde ge alla partier chansen att ställa upp i demokratiska val - och det borde man verkligen - men uppsikt är viktigt. Det verkar som om Sverige med hull och hår sväljer det som kastas ut från partiet enbart för att Alf Svensson är en sådan helyllekille.

En av mina lärare sa en gång:
- Varför är det ingen som är rädd för kristdemokraterna?

Och jag håller med. Är det ingen som tycker att de är skrämmande? Det tycker jag. Ett parti som inte vill tillåta kvinnor att bestämma över sina egna liv och att homosexuella ska behandlas som mindrevärdiga. Ett parti som beter sig på detta sätt avsäger sig egentligen rätten att kalla sig demokratiska.

Tillsammans med Ny Demokrati lyckades de för några år sedan införa kristen etik som ännu ett mål i läroplanen. Detta gör att en lärare till exempel inte får förespråka abort. Effekten blir att läroplanen blir motsägelsefull eftersom det även står att läraren ska vara objektiv. Häftigt, va?

Kristdemokraterna borde få ställa upp som parti! Röstarna borde inte ställa upp för kristdemokraterna!
Dom är farliga!
Punkt!


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 06 feb 2002 15:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: