sourze.se

Rökförbud ger större frihet

Svar till Anna Kinberg angående rökförbud på krogen.

I min bekantskapskrets är ett antal människor rökkänsliga. På en "normalrökig" krog kan de inte vistas. Och eftersom de flesta krogar idag fortfarande tillåter rökning är utbudet ganska begränsat för dem.

Dessutom påverkar detta givetvis mig också... därför att jag vill ju givetvis gå ut på krogen tillsammans med mina kompisar. Blir deras utbud begränsat så drabbas det även mig.

Rökfria avdelningar fungerar inte. En rökfri avdelning är - som någon uttryckte det - detsamma som en pissfri avdelning i simbassängen. Röken sprider sig.

Så se det inte som att man hindrar rökarna utan att man ger de rökkänsliga större frihet om rökning på krogen förbjuds. Därför att en rökare kan fortfarande besöka en rökfri krog. Men en rökkänslig kan INTE besöka en rökig krog.

Precis som med alla andra friheter så skall rökning INTE förhindra friheter hos andra/tredje man. Och det är just det som rökning på krogen gör. Därför är det fullt motiverat att ta bort denna "frihet". Inte för att man själv vill "rädda" rökarna... utan för att det orsakar besvär hos andra.

Så för att svara på din fråga: Ja, jag vill att Lars Engqvist skall ta bort rökning på krogen... för att ge mina vänner större frihet.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2002 11:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: