sourze.se

Sven Wollter inte bara skådis

Människor med extrema åsikter brukar vara"dömda" även i icke-politiska sammanhang.

Jag tror att det vore väldigt svårt för en programledare på tv, en idrottsstjärna eller en företagsledare att fortsätta med sin verksamhet utan att bli mycket hårt granskad och ifrågasatt av media om de tillhörde eller sympatiserade med ett nazistiskt eller främlingsfientligt parti. Till och med efter avbön skulle denna individ ses på med mer eller mindre stor skepsis. Om det är korrekt eller ej att blanda ihop politiska åsikter med icke-politisk verksamhet kan säkert diskuteras. Det är dock inte det som denna insändare handlar om.

Det är däremot för mig mycket märkligt att extremister och
förespråkare för anti-demokratiska partier som kpmlr behandlas på ett helt annat sätt av media. Exempelvis är Belinda Olsson "hedrad" av herr Wollter närvaro. Jag vill inte på något sätt ifrågasätta eller förringa Wollters skådespelarkunskap, men jag undrar om Belinda och media i allmänhet skulle behandla herr Wollter likadant om hans sympatier fanns hos exempelvis Sverigedemokraterna.

Det är på tiden att vi tar ALL extremism på allvar och tar avstånd från den, eller hur Belinda!?


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2002 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: