sourze.se

Blod är tjockare än vatten

Yeah right!

Hon miste sitt liv för att hon kämpade för sina rättigheter. Flickan eller den 26-åriga hjältinnan som jag tycker är en korrektare beskrivning, vill leva ett fritt liv. Hon krävde frihet, men den kvävde henne.

Majoriteten av oss ser yttrandeheten som en självklarhet. Många av oss ser jämnlikheten mellan könen som en självklarhet. Men det är långt ifrån alla av oss... Det som hände i måndags var just ett bevis på detta. Det kanske inte är en självklarhet? För att otroligt många människor måste kämpa för detta idag, år 2002 i ett land som Sverige.

Ja, det händer verkligen.

En far sköt sin egen dotter. Stanna upp en sekund och läs om den meningen " En far sköt sin egen dotter". Det var det som skedde i måndags. Det skedde i Sverige år 2002.

Hon ville bara leva sitt liv, men han pratade bara om heder och respekt. Hon ville bestämma och ta egna beslut, men han spelade döv och blundade. Hon använde sin styrka för att få andra att förstå vad som sker, men han använde kulor för att tysta ner henne.

En far sköt sin egen dotter i måndags i Sverige, år 2002.

Det som skedde i måndags, bör vara en väckarklocka som ska väcka hela samhället. Vi ska väl inte lägga oss igen och låtsas som att inget viktigt hände?

Upp och hoppa. Gör något!


Om författaren

Författare:
Gilliar Javaheri

Om artikeln

Publicerad: 25 jan 2002 10:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: