sourze.se

Är avlyssning tillåtet?

Ett sätt att hålla sej ajour med det som sker.

Det finns flera ställen, där man kan idka denna hobby. Bussen är en bra träningslokal. De enda verktyg som erfordras är öronen.

Jag vill härmed bidra med några goda råd.

Se till att redskapen öronen är väl rengjorda och gångarna vidöppna. Låt gärna sjukvårdskunnig personal spola bort eventuella oegentligheter. Placera dej strategiskt för detta ändamål. Sätt dej inte i närheten av någon du känner. Du kan då råka ut för inre skador och smärre blessyrer.
Spänn fast säkerhetsbältet, luta dej bekvämt bakåt i stolen.
Slut ögonen och se ut som du sover. Överansträng dej inte medan du är otränad.

Några äldre farbröder sitter och ventilerar ljudligt om gamla tider. Detta moment kräver ingen ansträngning. Jag kan inte undgå att höra deras ord. Månntro att deras redskap har rostat igen. Jag finner gubbars prat mycket givande. Några meningar fastnar i mitt huvud: "Förr i tiden när jag tittade i skyltfönstren, behövde jag allt som fanns där. Då hade jag inga pengar att köpa för. Nu har jag pengar att handla för, men behöver inget från skyltfönstren." En annan farbror säger: "Tänk de som har pengar, vet inte hur man lever. De som inga pengar har, kan konsten att leva."

Ungdomar pratar idag på ett alldeles speciellt sätt. De har rationaliserat språket betydligt. Det är väl härligt. Vilken tid de sparar. Det innebär att de kan säga allt med bara några ord. Tänk, vad ordet "och" samt ordet "typ" är användbara. Dessa kan betyda allt eller inget. Tycker jag inte om någonting, då säger jag bara "och."

Här måste man skärpa hörsamheten. En del av orden verkar de svälja ner. "Är du kär i Anton?" frågar en tjej. Hon får till svar: "Typ." Då menar hon inte att han är en typ, utan hon är kär i denne kille. Det verkar finnas så mycket som är ovärt för dessa "nördar" till ungdomar.

Det kan hända att du får träningsverk i början. Gör då ett litet träningsuppehåll eller försök att öva i intervaller.
När du kommit hem från din hörövning, jogga med käkarna upp och ner samt åt sidan. Du stretchar på detta sätt. Väldigt effektivt.

Tjuvlyssning är en billig hobby. Använd den bara på rätt sätt. Se upp, det kan bli ett missbruk. Hör träningspassen endast för din egen del, aldrig i grupp.


Om författaren

Författare:
Vivi-Ann Bryggman

Om artikeln

Publicerad: 23 jan 2002 15:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: