sourze.se

Pojkars leksaker

Mycket seriöst ämne.

Den lilla åkgräsklipparen klippte ojämnt så han vände upp och ner på den för att titta på bladen. Det var dubbla blad som arbetade sida vid sida. Det ena bladet satt lite högre än ett andra.

Hans flickvän kom precis ut för att titta på varför han svor så högt och muttrade hela tiden.

Hon lutade sej fram och sa: sitter dom olika högt för att undvika att dom slår ihop när dom passerar varandra?

Nääe, svarade han, dom är synkade så dom inte ska kunna slå ihop.

Han frågade om hon hade sett instruktionsboken till åkklipparen. Inte vad hon kunde minnas, men det finns ju så många olika instruktionsböcker i ett hem med en man som har många tekniska apparater.

Han undrar om hon kan gå in och titta i fil-arkivet på kontoret.

Hon letar men utan resultat.

Lite senare hör hon hur han skriker till och svär ännu högre, hon skyndar ut och hittar honom sittandes på huk, han har tappat ner den delen som klippbladen sitter i tvärs över foten och han grinar illa.

Glöm klipparen nu, för middagen är färdig!

Han linkar in och hon ber att få se på foten men han säjer att det inte var så farligt.

Efter middagen så sätter han sej på kontoret och surfar. Hon tittar in till honom efter disken och frågar om han vill ha en glass.

Han tittar upp och ler, säjer Mmmm och fladdrar med ögonbrynen.

Jodå, han vill alltid ha något sött för han är en riktig godisgris, det är onödigt att fråga.

När hon kommer tillbaka så har han surfat in på e-bay för att leta efter om någon har en instruktionsbok att sälja till hans åkklippare.

Det finns många instruktionsböcker och han funderar på vilken han ska bjuda på. Hon frågar varför han inte surfar in till de som tillverkat klipparen istället, dom kanske har en teknisk mail-support eller till och med instruktionsböcker online.

Bra idé säjer han, men först ska jag surfa färdigt och se vad som finns att köpa till den på e-bay.

Hon går ut och hämtar tvätten och viker den och lägger in den i skåpen. Förbereder för morgondagens middag med att ta fram ur frysen.

Dammsuger hallen och köket, skurar badrummet och lilla toan. Det börjar bli sen kväll och svalt, för att inte säja kallt så hon går ut i köket för att ta en kopp te.

Bär in en kopp till honom.

Han har nu hittat flera privata försäljare på e-bay som har just den sortens åkgräsklippare, instruktionsböcker, en som säljer originaldekaler, en som säljer t-shirts med åkgräskliparens logga på, en som säljer keps med logga. En som säljer en åkklippare som gjordes 1961 vilket var deras första tillverkade och nu är det företagets 40-årsjubileum.

Det är flera som har bjudit på den och den kostar mer än en sprillans ny. Eller varför inte köpa en tidning med riktig annons från 1961?

Hon frågar om han surfat in på företagets hemsida ännu, det han söker kanske finns gratis där.

Han surfar dit, ser att om man köper en ny klippare av dom på kredit så får man deras speciella gold card plastkort med gräsklipparens logga på.

Hon skrattar nu halvt hysteriskt och undrar om dom har någon klubb som han kan gå med i och registrera sej som ägare av en årsmodell 1994?

Jodå, det finns en klubb.

Nu skrattar hon ännu mera hysteriskt, hon ser sin pojkvän framför sej iförd t-shirt, keps, strumpor allt med logotypen på klippandes utanför huset. Med en guld-pin med företagets logga på kepsens skärm och goldcard i plånboken. Framför sej har han företagets speciella lilla hållare för vattenflaska med logga på.

Nu frågar han: har du något i dit te som inte jag har? Nää, fnittrar hon när hon kan sluta skratta och andas lugnt så hon kan prata igen, jag är bara så trött, det har varit en lång dag.

Hon är så där tramsigt trött som bara flickor kan bli. Han har nu hittat en som säljer en ny instrumentpanel till klipparen, en panel med upholstery, det vill säja att den är stoppad så den är mjuk.

Hon blir nu alldeles hysteriskt tramsig och säjer att det kan ju vara bra att ha om man skulle frontalkrocka ute i paddocken.

Sen kommer hon på att hon faktiskt själv är med i en klubb där man har en speciell sorts bil. Och hon har faktiskt en t-shirt med det bilnamnet på, och en keps. Nu skrattar hon ännu mera och han tittar på henne och säjer: gå och lägg dej!


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2002 09:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: