sourze.se

Två rum och boxboll

En ny standard för den moderna människan?

När jobbets alla vedermödor gör dig sällskap vid köksbordet och den där personen kryper under skinnet på dig och framställer dig som ett trotsigt barn. När nyheterna stoppar ner alla helvetes olyckor i halsen på dig, då ger den dig utlopp.

När huvudet översköljs av tankar och själen försöker förstå. När analyser och tankemässiga konstruktioner håller dig vaken om nätterna, då kommer den stå där som en trogen tjänare och säga: "Slå dig trött på mig!"

Din egen boxboll, som aldrig ställer krav, aldrig viker undan, aldrig frågar varför du tänkte så, gjorde så eller reagerade så. Där du kan slå ur dig frustrationen och påminna dig om att dina tankar bär en kropp.

Den kan ge dig en fysisk trötthet som ger dig en god natts sömn. Den kan bli din terapeut där du inte ser lösningen på dina problem. Den kan göra dig till en mer ödmjuk, tolerant och kärleksfull individ.

Den kan påminna dig om fysikens lagar där kraft mäts med motstånd. Den kan symbolisera förlösandet av en känslomässig propp. Den kan även ge tillbaka den där rena insiktsfulla tanken som förklarar allt.

När pengarna inte räcker till årskortet på gymet eller löparbanan blivit ett farligt tillhåll som ligger alldeles för långt bort, så kommer den fylla sin fulla funktion.

Varje lägenhet borde ha en. Det skulle vara lika självklart som kylskåp, antennuttag och garderober. En boxboll i varje hushåll skulle vara vägen till ett rikare liv och kanske till och med till en bättre värld.

Snacka om K.O.


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2002 13:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: