sourze.se
Artikelbild

Leve illustratörerna på Sourze!

Det är de som sätter färg på tillvaron härinne på Sourze.

Detta är en ren och skär hyllning till Julia Peirone, Rose Marie Andersson, Andreas Nilsson, Jenny Wilson och Måns Adolfsson. Utan dem hade Sourze varit som kärlek utan kyssar, kaffe utan grädde eller kort och gott: Som en tidning utan bilder. Och en tidning utan bilder är väl ingen tidning alls? Nej!

Jag talar förstås om illustratörerna här på Sourze. Florence Hofvander skrev för ett tag sedan en artikel om sin frustration över att hennes artiklar aldrig blivit illustrerade Snart Florence! Snart! och då tänkte jag att nu gör jag något jag tänkt göra länge. Jag skiter i om jag felaktigt anklagas för fjäsk, jag skriver helt enkelt ihop en salut för illustratörerna. Leve dem! De känns lite "bortglömda" och är värda mer uppmärksamhet än vad de hittills fått.

Fyra av mina artiklar har blivit illustrerade och det är samma sköna kick varje gång. Inte enbart för vetskapen om att det kommer att generera fler klick klick-knarkare är vi allihopa utan för att det är det ultimata konkreta beviset på att någon faktiskt läst din artikel och tänkt till! Och därefter skapat en bild till saker du tänkt. Men framför allt sätter illustratörerna färg på tillvaron härinne på Sourze. Jag är ingen större konstkännare, men ska ändå försöka mig på någon sorts presentation.

Julia Peirone - Lyckas med streck och färg addera ytterligare verklighet till det fotografi som ofta får tjäna som duk.

Rose Marie Andersson - Direkta teckningar med starka färger och humor. Inne i sin orangea period?

Andreas Nilsson - Här händer det saker! Det rör sig. Roliga animationer som pockar på uppmärksamhet. Måste vara Andreas som gjorde illustrationen till min Grottkvinnan. Älskar den. Tack Andreas!

Jenny Wilson - En taggig, till synes nonchalant och naivistisk, stil som för tankarna till Slas. Min personliga favorit.

Måns Adolfsson - Nästan som reklam. Tydligt och hippt med en stilkänsla som ligger helt rätt i tiden.

Om du inte gjort det förr så klicka genast in dig där till vänster där det står "Illustratörer" och kolla in vad de gjort. Det är de värda!

PS. Tänk om den här artikeln blir illustrerad! Antagligen inte, det skulle kanske missuppfattas. Men om! Ja då hoppas jag att den illustrationen innehåller fem fotografier på konstnärerna. Jag är nämligen lite nyfiken på hur de ser ut. DS.


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2002 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: