sourze.se

Dom små magiska orden

Dom är bortglömda och försummade, utrotningshotade, men ändå så lätta att föröka.

FÖRLÅT men vad pratar du om?
URSÄKTA är jag otydlig?

TACK för att du tog dej tid att förklara. Ååhh VARSÅGOD det var så lite så.

Dom små extra orden som är gratis och lägg där till ett leende. Kostar så lite, för att inte säja rea och bortskänkes.

Ger så mycket i retur att dom borde vara obligatoriska.

I helgen så skulle jag parkera på min parkeringsplats jag har inne i stan, parkeringen var upptagen, en fet dam satt i sin bil och gjorde ingen ansats till att starta. Min sambo gick ur bilen och fram till henne, han knackade på hennes ruta och sa med lugn och artig stämma: ursäkta men ni har parkerat på min p-plats.

Damen skrek: hur i helvete ska jag veta att det är din p-plats? Min sambo pekade framför hennes bil där det står med 2 decimeter höga bokstäver att p-platsen är privat och att alla bilar bogserars bort på den felparkerades bekostnad.
Damen skriker: för i helvete jag brukar stå här och ingen har sagt något förut!

Min sambo svarade henne att hon har haft tur, men nu vill han parkera sin bil så om hon kan vara vänlig att flytta på sej. Damen undrar var hon ska stå. Vad har vi med det att göra?

Min sambo pekar bakom hennes bil och säjer: där är ett p-hus, det finns lediga platser där. Då skriker damen: men det kostar pengar att stå där!

Nu ser jag i min sambos ansikte att han är trött och han som alltid är artig ser ganska irriterad ut, men ni står på min p-plats som jag har betalat för, var vänlig backa ut härifrån!

Hon frågar då om vi inte kan ta någon annan plats då det finns en ledig bredvid hennes, sambo svarar att den parkeringen också är vår, firmans, men eftersom vi har den stora skåpbilen så kommer vi inte in på den, annars hade vi kunnat göra det.

Hur kan hon sitta och tramsa och svära när hon står på våra parkeringsplatser?

När hon väl tagit sej ut backandes och trixandes så möter hon min sambos dotter som också är på väg in på parkeringen, damen vevar ner sin ruta när hon är i jämhöjd med hennes bil och skriker: passa dej för att köra in för den där jäveln där borta med skåpbilen tror att han äger hela jävla parkeringsplatsen här.

Dottern svarar lugnt att det gör han också och att han är hennes far.

Damen kör då ut på parkeringen med en rivstart så bilen tvärstannar och hon får vrida på nyckeln flera gånger innan bilen startar igen.
Vi bara skrattar.

Ibland så hjälper inte dom små magiska orden som "Ursäkta" och "Vill ni vara vänlig att"...

Men ge inte upp för det känns bättre att ha använt dom små magiska orden för då går man som segrare ur det hela i allafall!


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2002 09:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: