sourze.se

Hot mot yttrandefriheten

Mordhotad på grund av politisk övertygelse.

Expressen berättade igår om en medlem i ett politiskt ungdomsförbund, som förutom att han blivit mordhotad, fått ett fårhjärta hem i brevlådan. Flera andra inom samma förbund har blivit utsatta för liknande hot och deras hemsida har blivit hackad flera gånger. Det är rent ut sagt förjävligt att man inte skall få ha sina åsikter i fred. Personers politiska övertygelser skall inte avgöra huruvida de kan vistas bland folk eller ej. Många av de utsatta känner nämligen en sådan oro och rädsla för att möta nytt folk och vistas utomhus.

Var människa är unik på sitt sätt och alla har rätt att ha sin egen åsikt, det är därför inte bara ett hot mot de personer som utsätts för hoten utan också mot hela yttrandefriheten. I ett modernt samhälle kan man inte gå och hota att dräpa en fritt tänkande individ bara för att hans eller hennes åsikter "är udda".

Med all respekt till offren; jag, liksom många andra, håller på er. Utan ert engagemang vore samhället ingenting.

Ta er i kragen, ni som inte tål att man kan ha olika åsikter, och skäms!


Om författaren

Författare:
BT

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2001 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: