sourze.se
Artikelbild

Vägra Journalisthögskolan

Journalist, javisst!

Det är snart dags för mig att sluta på Mediagymnasiet. Alternativen är att ta studenten, fortsätta plugga, bege sig ut i arbetslivet eller bli arbetslös. Efter att ha besökt Högskolemässan, var det inte direkt lättare att välja. Det var då jag insåg hur mycket möjligheter det finns för den som snart ska sluta skolan. För min del handlar det om att antingen jobba, resa eller plugga. Men vad ska jag egentligen välja då man ska plugga? Som journalistikstuderande har valet alltid varit ganska självklart - Journalisthögskolan. Men på mässan fick jag mig en knäpp på näsan. Det finns ju så många andra möjligheter. Jag kan plugga på folkhögskola eller bara läsa journalistisk inriktning, eller jobba mig till ett namn inom journalistbranschen, eller åka utomlands för att lära sig språk, så att man blir attraktiv på arbetsmarknaden, eller...

För borde jag egentligen gå på Journalisthögskolan? Om alla journalister går där skriver väl alla likadant, och blir strömlinjeformade? Är det inte bättre att gå på Poppius journalistskola på kvällstid då att man kan behålla sitt personliga språk? Dessutom kan väl inte alla komma in på Journalisthögskolan? Eller?

Men å andra sidan kanske jag skaffar mig bättre kontakter eftersom det är kontakter som gäller på Journalisthögskolan än någon annanstans, eftersom det alltid finns någon som känner någon, som jobbar på TV4.
Eller så kan jag börja nysta någon annanstans för att bli en erkänd journalist. Det har redan visat sig vara ett bra sätt att visa upp sig, och kan man skriva ett argt debattinlägg på Sourze, kan man hamna hos debattprogrammet Diskus före detta Svart eller Vitt och diskutera med politiker och andra mindre kändisar. Svart eller Vitt var ju, som bekant, förra årets "the place to be" för alla mediekåta Mediagymnasietelever.

Och har man skrivit på Sourze vet kanske någon ur journalisteliten vem du är och kanske, kanske har du fixat dig ett jobb som journalist. För klarar du att skaffa ett journalistjobb får du i alla fall vara en liten del av Mediesverige, och det är ju det vi alla suktar efter, eller hur?


Om författaren

Författare:
Maria Johanson

Om artikeln

Publicerad: 21 dec 2001 09:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: