sourze.se

Svar på förtal

Svar på Navid Modiris lögnaktiga förtal och kritik till Sourze som släppte igenom artikeln.

Brottsbalk 1962:700 5:e kapitel: Om ärekränkning.

1§ Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter. Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

Sourze:s regler:
* Vi kommer inte att tolerera förtal. Det innebär att vi är restriktiva med alla texter som anklagar någon för något brottsligt eller klandervärt. Men det gäller även texter där sakargumenten har fått ge vika för personpåhopp av typen "Du är en idiot".

Navid Modiri har skrivit ett debattsvar till min artikel "Håll käft Kvinna och fatta..." Detta svar replikerar inte på en enda av punkterna i min artikel utan är från början till slut ett rent personangrepp. Navids svar baseras på rena lögner om mig och min person.

Navid framställer mig som en "fjäskare", "ensam" och desperat efter en "skitsnyggsexigkvinna". Han påstår att jag har kallat kvinnor med dåligt självförtroende för idioter. Han skriver att jag druckit sprit då jag skrev artikeln.

Navids artikel är "ägnad att utsätta mig för andras missaktning". Navid kan inte visa att uppgifterna är sanna därför att de är lögner. Navid har sålunda skrivit en renodlad förtalsartikel som bryter både mot svensk lag och Sourze:s publicistiska regler.

Navid, jag nöjer mig inte med annat än en artikel där du ber om ursäkt för detta påhopp som är så lågt, barnsligt, irrelevant, lögnaktigt och med så kass still att jag knappt finner ord för det. Och givetvis skall du dra tillbaks förtalsartikeln.

Jag riktar stark kritik till Sourze:s redaktion som släppt igenom Navids artikel. Ni har godkänt en artikel som klart bryter mot era egna regler. Ni har varit behjälpliga till förtal.

Jag förväntar mig att Sourze:s redaktion i fortsättningen uppför sig med den professionalism och korrekthet som man kan kräva. Jag betalade inte 300 kronor till Sourze för att bli utsatt för den här typen av påhopp. Ert regelverk SKALL skydda mig mot sådant.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2001 14:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: