sourze.se

Barn och främlingsfientlighet

Våra barn lyssnar på när dagisfröken pratar om rasism och fascism...

Dagens politiker vill att våra barn ska få lära sig att alla människor är lika värda, men politiker kanske är omedvetna om att våra barn lever i dubbelmoralens liv från dagis till gymnasiet. De lever ett slags liv på dagis eller skolan och ett annat liv hemma. De får dubbel uppfostran och den kan påverka deras framtid negativt. Våra barn lyssnar på när dagisfröken pratar om främlingsfientlighet, rasism eller fascism, men politiker vet inte att barn ser att alla fröknar är etniskt uppdelade. Barn får lära sig om de mångkulturella områdena, men våra politiker vet inte att våra barn vet att deras dagis ligger i etniskt uppdelade områden. Barn har letat upp sidor på internet där det står att våra affärer säljer kläder som sys av människor från andra länder, men politiker vet inte att människor från andra länder inte kan få jobb i en svensk affär. Våra barn får inbetalningskort, för att lära sig hjälpa de fattiga barnen i andra länder, till exempel Kongo eller Columbia, men barn vet att deras föräldrar aldrig kommer att bjuda hem en invandrare från till exempel Kongo eller Columbia på fika.

Eleverna i skolan får lära sig att acceptera romer i vårt samhälle, men våra politiker vill inte själva bo bredvid dem. Barn får lära sig om människor från andra kulturer och att invandrare är välkomna, men de hör ofta föräldrarnas röster där hemma: "Alla invandrare, bör skickas tillbaka var de kommit ifrån!" Många invandrarbarn promenerar på de svenska gatorna och i de svenska skogarna och många lever på olika bidrag, men de hör ofta föräldrarnas röster där hemma: "Jävla Sverige!" Barn får lära sig på dagis om fascism och rasism, men de har letat upp sidor på internet där de ser att vi idag gör precis det samma.

Är dubbelt liv barnens framtid? Denna fråga kommer våra psykiatriker och psykologer att svara på. Det är inte bara en svensk- eller invandrarfråga, det är en stor internationell fråga.

Jag kommer från ett socialkommunistiskt land och våra politiker pratade mycket om att vi är lika värda oavsett religion, nationalitet eller hudfärg. Politiskt tema "att alla är lika värda" slutade med stort, blodigt krig. Vi vanliga människor var som barn, vi gjorde inte det som våra politiker predikade om, vi gjorde precis det som våra politiker gjorde.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2001 20:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: