sourze.se

Debut först i medelåldern

Jag möter en helt ny värld.

Praktikantplatsansökan för eventuell framtida anställning:

Vivi-Ann Bryggman, 52 år. Tidigare yrkeserfarenhet: hembiträde, barnflicka, servitris och affärsbiträde varav 20 år som ställföreträdande chef. Arbetsskadad, fibromyalgiker som blivit avrådd att återgå till sin nuvarande anställning kroppen protesterar. Har aldrig varit PRYO eller PRAO fanns ej när jag var skolflicka.

Har aldrig stått bredvid de arbetslösas bänk på arbetsförmedlingen med förhoppning om att hitta en ledig plats att slå mej ner på.

Vadan detta? Jo, jag deltar i ett projekt för långtidssjukskrivna och arbetslösa på en folkhögskola. Vi läser en del ämnen, får studie och yrkesvägledning och vi ska med tiden prova olika praktikplatser, vilket kan leda till nya inriktningar.

Eftersom jag bör upplevas väldigt attraktiv för arbetsgivarna, kommer det att bli svårt för mig att välja mellan alla anbud. Det är väl ingen som tror att jag blir utan.

Skämt åsido, nu ska jag passa på att kika på en del arbetsplatser från insidan, någonting helt annat än handeln usch, så less jag är på den. Kanhända de presenterar mej som en person färdig att byta yrke, då växer jag flera centimeter och krymper i ålder. Blir säkert flera erfarenheter rikare.

Om två veckor ska jag göra praktik på lokaltidningens redaktion, hoppas att jag får campera där i några veckor. Det skrivna ordet har alltid fascinerat mej, vilken makt det ligger däri. Fast att skriva reportage, vet inte om det är min grej. Jag borde anmäla mej till en skrivarkurs, för att lära mej mera om skrivandets konst.

Framtid vänta på mej, här kommer jag! Den som lever, får se eller den som får se, lever.


Om författaren

Författare:
Vivi-Ann Bryggman

Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2001 11:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: