sourze.se

Falun Gong är ingen sekt

Den som tror att Falun Gong är en sekt bedrar bara sig själv och skapar rädsla och odlar fördomar.

I Falun Gong finns det ingen dyrkan, initiering, riter, prästerskap, kyrkor, tempel, andningsteknik, böner. Många sektexperter, som till exempel Per-Arne Berglie, har avfärdat att Falun Gong skulle vara en sekt. Han sade under Sigtuna-stiftelsen i år att han bestämt hävdar "att sekt och kult är vetenskapligt tämligen meningslösa termer som mest tjänar som uttryck för nedvärdering.

Det märkliga är att makthavarna i Kina och till exempel kyrkoherde Nylund i Svenska Kyrkan, författare till boken Leka med elden, kan vara överens om att det finns andliga rörelser av viss farlighet. "Falun Dafa handlar i mångt och mycket om att nå insikt och visdom om sig själv och universum. Det handlar om att finna sitt inre, högre jag, det vill säga återfinna sin sanna natur eller nå upplysning."
Sekter kontrollerar medlemmarnas liv, kräver dem på pengar och tvingar dem att avskärma sig från samhället.

Faktum är att Falun Gong är raka motsatsen, det vill säga att det finns ingen medlemsregistrering, utan man kommer och går som man vill. Ingen kräver en på pengar och inga donationer accepteras. Dessutom har utövare vanliga jobb eller studerar eller är arbetslösa eller pensionärer. Som en utövare umgås man med släkt och vänner och således avskärmar man sig inte från samhället. Allting i Falun Gong sker också i det öppna. Att kalla Falun Gong för sekt är att visa sin rädsla för det okända, det vill säga allt det som går utanför samhällets värderingsmönster. Att kultivera måste komma ifrån ens eget hjärta; således kan man aldrig tvinga någon att kultivera.

Falun Gong är en så kallad kultiveringsmetod. Kultivering är ett österländskt begrepp för förädling av kropp och själ. Målet för kultivering är att nå andlig upplysning. Som en utövare av den ädla ickekommersiella metoden Falun Dafa försöker man frigöra sig från olika fasthållanden som till exempel olika begär, egoism, laster, anseenden, rädslor med mera, då man anser att dessa fasthållanden hämmar den andliga inre utvecklingen.

Falun Gong är inte emot homosexuella. Att man tror på äktenskapet mellan man och kvinna innebär ju inte att man är emot homosexuella som personer. Om man är emot droger, så är man ju nödvändigtvis inte emot den som tar droger. Det mest essentiella i läran är att höja sitt xinxing hjärtats natur, moral, medvetenhet och följa egenskapen Sanning, Barmhärtighet och Tålamod. Vi tror på att förändra oss själva genom att titta in i sig själv, höja sin moraliska standard och finna inre harmoni, vilket i sin tur gynnar omgivningen.

Om nu Falun Gong skulle vara så homofobiska som Martin Aagard påstår, skulle det innebära att vi känner rädsla för homosexuella. Men som en utövare försöker man släppa fasthållandet rädsla. Och om man har gjort det så kan man ju inte ha någon homofobi, eftersom fobi just är rädsla. Dessutom finns det Falun Gong-utövare som har vänner som är homosexuella.

Hakkorset svastikan har funnits i flera tusen år, och återfinns i gamla kulturer, indiankulturer och inom Buddhismen och Hinduismen. Se exempelvis dessa böcker:
Thomas Wilson, Curator, Department of Prehistoric Anthropology, U.S. National Museum, Chapter "The Swastika, the earliest known symbol and its migrations; with observations on the migration of certain industries in prehistoric times." from "Report of National Museum" 1894, pp. 757-1030.
Barbara G. Walker, "THE WOMANS ENCYCLOPEDIA OF MYTHS AND SECRETS" 1983, och "THE WOMANS DICTIONARY OF SYMBOLS & SACRED OBJECTS" 1988
James A. Michener, "THE SOURCE"

Till och med små barn i Indien och Kina vet att svastikan står för god lycka. Varför ska vi sluta använda svastikan bara för att Hitler stal den och vände på den? Det är samma sak som om alla svenskar skulle sluta använda svenska flaggan bara för att nazister använder den. Att vi i västvärlden ofta förknippar svastikan med Hitler och hans avskyvärda dåd och med nazismen beror på att det ligger så färskt i vårt minne och vi tänker på utrotningen av judarna direkt när vi ser den och känner rädsla. Därför tror vi att så fort vi ser svastikan så tänker vi på det onda.

Många miljontals utövare av Falun Dafa kan intyga att teorierna i böckerna fungerar i praktiken. De har själva upplevt att mycket av det som står i boken Zhuan Falun stämmer i verkligheten, och det är därför de har fortsatt att kultivera, och detta trots att de i Kina utsätts för terror och förföljelse utan dess like. Det finns inte en enda Falun Gong-utövare som har slagit tillbaka, trots att de utsätts för tortyr, misshandel, övergrepp och glåpord. Som en utövare tror på man på icke-våldsprinciper.

Om man läser till exempel boken "The UFO cover-up - what the government won´t say" eller på de många hemsidor som behandlar ämnet UFO och aliens, så kan man inse att det kan finnas utomjordingar ibland oss. En bra artikel är till exempel en som finns på adressen www.nexusmagazine.com/boylan.html

Det finns många böcker om ämnet aliens som t ex den nyss nämnda och "Extraterrestrial Contact and Human Responses", 1992, "Close Extraterrestrial Encounters: Positive Experiences with Mysterious Visitors", 1994 av Richard J. Boylan, "UFO-gåtan fördjupas" av Jüri Lina, "The Biggest Secret" av David Icke, samt "Närkontakt" av Whitley Strieber.

Till och med psykologen Carl Jung pratade om utomjordingar. Många vetenskapsmän har också sagt att vi omöjligen kan vara ensamma i detta universum. Dessutom finns det tusentals personer som har sett UFO eller kommit i kontakt med utomjordingar. Men det går dock inte att bevisa eftersom "experter" säger att det beror på "psykologiska orsaker", personerna ifråga hånas och sedan avslutas fallet. Att håna dessa människor är lika elakt som att håna våldtäktsoffer. Att de som hånar dessa personer som har kommit i kontakt med utomjordingar beror på rädsla, vilket gör dem fördomsfulla.

Beträffande "det tredje ögat" så återfinns det inom new age, parapsykologi och religioner. Det finns till och med artiklar om fjärrsyn i tidningen Nexus Nya Tider där det bevisas att man kan använda "det tredje ögat". Det finns till och med kurser i fjärrsyn runt om i världen.

Det är väl ganska självklart att vi nämner att Li Hongzhi har blivit nominerad till Nobels fredspris, Sakhorov- och Right Livelihood-priset. Det bevisar ju hur seriöst Falun Gong verkligen är och att metoden har skapat hälsa och inre harmoni för miljontals människor runt om i världen. Det är ju också att bevis på att Falun Gong ses som en respektabel rörelse. En sekt skulle väl knappast utses till dessa priser, eller hur? Dessutom har ett stort antal politiker och borgmästare i bland annat USA, Kanada och Australien gett Falun Gong en mängd tillkännagivanden och utmärkelser.

Martin Aagard skriver också att vi tillrättavisar journalister. Men om journalister hela tiden skriver saker som inte stämmer, så vill man ju självklart att det korrigeras. Många journalister säger att vi använder oss av andningsövningar, men det gör vi inte. Om någon skriver att Göran Person är polack, fast han är svensk, skulle du då inte vilja påpeka för journalisten att det inte stämmer?

Aagard undrar också varför de texter vi skriver är undertecknade anonymt. Det beror på att vi känner att det inte är viktigt vem det är som har skrivit artikeln, då vi inte bryr oss om anseende. Vi vill inte känna oss märkvärdiga utan ser oss själva som en helhet.

Falun Gong finns nu i över 50 länder och är den snabbast växande andliga rörelsen i världen. 100 miljoner har anammat denna djupgående lära och har gett miljontals hälsa och svar på många existentiella frågor. Hur kommer det sig att så många har tagit till sig metoden? Därför att Falun Gongs lära siktar på hjärtat och lär ut hur man blir en sann, god och tålmodig människa. Är det inte det vi alla vill bli?

Jag hoppas verkligen att alla godhjärtade människor runt om i världen hjälper oss så att vi kan få ett slut på den omänskliga och ondskefulla förföljelsen i Kina. Hittills har 320 personer dödats genom tortyr. Miljontals utövares mänskliga rättigheter kränks. Den som vill stödja oss kan skriva på vår petition på:
www.falungonginfo.net/help/petition.htm

Tack för ordet.


Om författaren

Författare:
Tony Lingefors

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2001 14:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: