sourze.se

Köp aktier i Himmelriket AB

Svenska kyrkan äger aktier i porrföretag, företag som tillverkar vapen, tobaksbolag etcetera.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet. Är inte det här det sista slutgiltiga beviset för hur totalt kristenheten i det här landet spårat ur? Jag kämpar just nu hårt för att försöka hålla isär kyrkan och den eventuella Guden. Den stackaren kan ju egentligen knappast klandras för vad kyrkan gör eftersom den varit människors verk ända från början.

Ärkebiskop KG Hammar fördömer kriget mot Afghanistan, samtidigt som den kyrka han företräder äger aktier i bolag som tillverkat i princip rubbet av den ståldynga amerikanerna använder för att driva sitt krig där. Hur ser det egentligen ut i karlns huvud?

Inte blir det bättre av att pengarna som kyrkan leker börsvirtouser med kommer direkt från din och min plånbok via kyrkoskatten. Pengar som varje sanningsenlig kristen utifrån det budskap han säger sig följa, borde förstå ska vara avsedda för att hjälpa de som har det svårast i världen.

För mig är det uppenbart: det sanna och äkta kristna engagemanget dog med Moder Theresa. Nu är det profithungrande och mammon-lojala vargar som representerar kristenheten, vare sig de kallar sig för lutheraner eller katoliker.

Varför inte löpa linan ut kära svenska kyrka och starta ett himmelskt aktiebolag, där vi alla kan köpa oss en plats i himlen för några tusen? Det blir nog den största ekomomiska hiten i kyrkans historia sedan avlatsbreven...


Om författaren

Författare:
Mattias Landgren

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2001 17:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: