sourze.se

Dans är inte svårt!

Dans kan liknas vid fotografier eller musik - man får själv bestämma innehållet.

Tänker man verkligen på vad musiken säger oss varje gång vi lyssnar på musik? Man kan ju lyssna på olika sätt - precis så är det med dansen! Man kan tolka in något i det man säger - eller så tar man bara emot det - kanske tycker man att det berättar en historia, det är vackert, det är brutalt, det är fult, det är dåligt/bra, etc etc.

Ingen tycker det är konstigt att se på en fotografiutställning - vi själva tolkar in vad fotografierna säger till oss - ibland finns det en text till fotografierna, likadant har dansen i sitt programblad. Dansen har många olika variationer, men det har ju även till exempel musiken - och tycker man inte om en musiksmak så hittar man någon annan som man tycker om. Likadant med dansen - om man har sett något verk av en koreograf - är inte det likt någon annan koreograf - alla har sitt rörelsemönster.

Jag säger som Kristina Lugn en gång har sagt i en debatt med Bert Karlsson, där Bert tyckte att den där "smalkulturen" är inget som folket vill ha - utan man skall ge det folket vill ha - Kristina Lugn sa sådana kloka ord som:
- Men Bert, folket kan ju inte veta vad de vill ha om folket inte vet vad de kan få!


Om författaren

Författare:
Malin Skoog

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2001 13:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: