sourze.se

Olja

Electronic - Monotonic. Instrumental - Sentimental.

I början av 2000 stängde Leo Drougge in sig. Tillsammans med sin synthesizer, gitarr, bas och mixer började han skapa musik, musik som han hela livet velat göra. Popmusik utan tvång och krav. Efter att tidigare spelat med i diverse rock/pop/funk-band utan att riktigt känna sig tillfredsställd kände han direkt att han hittat hem: instrumental musik var Leos melodi.

OLJA är nu klar med sin första 9-spårs demo och har tidigare i höst haft sin första spelning på Lava i Kulturhuset i Stockholm. Där fick han hjälp av Max och Mårten Ahlstedt samt sin syster Nova. Trots att det egentligen är ett enmansprojekt finns alltså chansen att se OLJA live framöver.

Musiken är som sagt utan sång och influensen från Leos stormiga känsloliv liksom från hans barndomsidoler Kraftwerk är hela tiden närvarande. Det är rekommenderat att lyssna på den bifogade låten "Escaping Suburbia" som representerar vad OLJA står för i ganska hög grad. Den är skriven av Leo Drougge och handlar om att bli jagad av framtiden. För mer info: Länk: olja-music.net


Om författaren

Författare:
Leo Drougge

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2001 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: