sourze.se

Somos, grodorna och verkligheten

Daniel Somos har i artikeln "Vänsterns våldsmoral" målat ut hans breda vänster som huligander, ligister, vandaler och annat slödder... Det här kan bli riktigt kul...

Detta skulle bli någon form av svar på Somos dogmatiska artikel "Vänsterns Våldsmoral!". Även en liten förklaring till varför hans verklighetsbild är upp och nervänd och in och ut.

Om det nu blir det, avgör du!

Jag väljer att börja med unge herr Somos. Jag skulle kunna plocka underbara citat varstans i artikeln och besvara dessa. Dock tror jag att den som läser artikeln har den fattningsförmågan att se hur pinsamt dåligt det hela är.

Tesen måste nog vara att vänstern använder sig av en våldsmoral och att begreppet solidaritet förknippas med våld enligt vänstern.

Låt oss då stanna upp. Vilken vänster talar Somos om?
Detta kommer aldrig fram i artikeln. Jag tolkar det, som det Somos fick se på tv. Hemska maskerade vandaler och ligister som gick lös på Göteborgs gator och torg. Kastade sten och skrek otäckheter.

Är det dessa Somos menar, kommer hans artikel i ett bättre ljus. Dock är den fortfarande pinsamt långt ute i skuggan.

Enligt mig själv då förstås.

Nåväl, nu antar vi och utgår från, att han menar den breda vänstern, eftersom han inte anger någonting annat.

Där ingår då sossar, ssu-are, vänsterpartister, ung vänstrare, gröna ungdomar, rku-are, KPMLR-are, Skp-are, Suf-are, autonoma, anarkister, Afa och en rad andra mer eller mindre vänsterputsade organisationer.

För mig som är lite mer insatt, har jag svårt att dra alla dessa över en kam. Fånigt uttryck men ni förstår vad jag menar. Sossarna har ungefär lika mycket gemensamt med Afa, som jag har med Somos.

I artikeln angrips vänstern som huliganer, tunnelbaneligister och vandaler. Det vi fick se i Göteborg var beklagligt men knappast synonymt med vänstern i Sverige.

Det är nog viktigt att skilja på dels den parlamentariska och dels den pacifistiska vänstern. Organisationer som Afa, Suf och andra pubertal-radikala, autonoma, krossa-förstöra-bör-du-göra organisationer är förkastliga. Det håller jag fullt ut med om. Dom tillför inte någonting inom politiken med sina våldsamma och destruktiva medel. Det veta alla om utom just dom.

Kan man då vara så kategorisk och trångsynt att man drar den breda vänstern över denna dumma kam. Det verkar som att Somos just gjort det.

Nåväl. Resten av artikeln handlar om vänsterns pistolhot och liberalismens tro på alla de underbara tingen i himmelen. Pistolhotet ska då tolkas som tvång. Vänstern tvingar på människor solidaritet, kultur och leverne. Vad är det här?

"Det är jobbigt att vara snäll. Det är lättare när ingen tar ansvar. Det är lättare att råna någon på pengar än att tjäna dom själv. Varför propagerar dessa solidaritets kämpar för medmänsklighet?"

Ska man skratta eller gråta? Somos målar ut sin egen breda vänster som skräckens och fasans bödlar. Dom är ute efter din plånbok, din kultur, ditt liv och dom jävlarna har mage att planka på tunnelbanan. Vad är detta?

"Liberaler tror att alla människor kan göra gott, att alla människor har möjlighet att bli något, att alla människor kan göra rätt för sig och att människor själv vet i vilket samhälle de vill leva"

Om du byter ut alla mot inflytelserika har du Somos argument.

Pengar är makt. Makt är pengar. Även i Somos liberala och vackra värld. Vänstern förespråkar inte pengamakttänkandet.

Vänstern vill inte kontrollera och registrera ditt liv.

Vänstern vill att majoriteten av alla människor i samhället ska kunna leva drägligt. Att vård, skola och arbete ska vara tillgängligt för alla medborgare. Att välfärdstaten inte bygger på individens plånbok utan folkets bästa. Jag ska inte gå längre in på det där. De flesta som har stopp mellan båda öronen inser vad vänstern står för.

"Är det inte så att vi alla är födda lika?" Jo Somos i din värld där alla mår bäst, är det troligen så.

I min verklighetsuppfattning föds inte alla lika till en likställd värld. Barn föds till svält och krig. Barn föds till hunger och fattigdom. Barn i Sverige föds till nerslitna förorter och fattiga förhållanden. Är vi alla lika?

Inte ens inför lagen verkar Somos argument hålla. Det är skillnad på dröm och verklighet.

Ordet solidaritet har det uppenbart gått inflation i. Det är lönlöst att argumentera mot Somos solidaritetsbegrepp, då de flesta vet vad det verkligen står för.

"Liberalismen tror på att alla människor har samma värde. Ingen har rätt att sätta sig över någon annan med pistolmynningen som främsta argument"

Liberalismen tror på att alla välfyllda plånböcker har samma värde. Ingen har rätt att sätta sig över någon annanom personen inte har mer pengar och inflytande.

Det är lätt för Daniel Somos att vara tacksam. Han har det väldigt bra i förhållande till andra unga i vår värld.

Tänk om vi vågade jämföra och ifrågasätta lite mer!

Det värsta är inte artikeln och de liberala grodorna som hoppar ut ur Somos.

Det värsta är att det finns många människor som tänker så här. Oktobermånadsvinnare här på Sourze har sagt "Hellre HIV-positiv än vänsteraktiv."

Det är inte bara otäckt att han vann 10 000 spänn det är riktigt förödande att människor tänker så.

Liberalismen är farlig, inte bara för vänstern, utan för människorna i stort.


Om författaren

Författare:
Jens Larsen

Om artikeln

Publicerad: 25 nov 2001 13:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: