sourze.se
Artikelbild

Nazister är också människor

Detta är ett bidrag i Sourze Politiks "SM i debatt" - en tävling i politisk argumentation. Vinnaren får ett presentkort på böcker värt 1000 kronor.

Den form av demokrati som bedrivs idag är demokrati på de styrandes villkor, ni får vara med och leka och man får göra huuur man vill så länge ni följer reglerna. Grunden till budskapet är tvetydighet. Demokrati på de styrandes villkor är inte demokratiskt, det är lika illa som både kommunism och nazism, därför vore det fel att stänga ute dessa tankar i ett samhälle som vårt. Häng med nu.

Sverigedemokraterna är ett, enligt dem själva, ett nationalistiskt parti och ska ställa upp i valet än en gång, 2002. Detta, och mycket annat, har resulterat i att två journalister har skrivit en bok där de har granskat partiet och dess medlemmar. Hur ofta hade detta hänt om partiet inte hade haft nazistiskt sympatier? Inte särskilt ofta, jag har i alla fall inte sett en bok som i på skelettet granskar varken folkpartiet eller kristdemokraterna. Inte en bok som har fått så mycket uppmärksamhet som "Sverigedemokraterna" i alla fall.

Kommunism är idag samma sak som fascism. Om detta stämmer eller inte tänker jag inte ta upp eftersom det inte är relevant i denna frågan. Vad som däremot är viktigt att ta upp är att man helt och hållet har uteslutit kommunister ur lekgruppen. De får inte vara med och leka eftersom de inte tycker som vi. Detta är inte demokratiskt. Alla åsikter, oavsett karaktär måste få vara med och slåss i ett demokratiskt samhället. Det är inte upp till de styrande att bestämma om dessa ska få vara med och leka eller inte.

Demokrati betyder folkstyre, det är upp till folket att bestämma vad de tycker ska finnas med i utbudet inför valet eller inte. Om nazister och kommunister ska få vara med och kivas om platserna bland de ledande. Om vilka som får sitta i sandlådan och inte.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2001 13:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: