sourze.se

Mitt 13:e bidrag!

13 bidrag! Det ska vi fira!

Godmorgon kära läsare, gott folk och annat löst pack! Klockan är i skrivande stund 11:10 och jag har lämnat sängens varma vrå för en kall och sne köksstol här framför datorn. Varav detta mödosamma uppbrott? Ni kanske undrar varför jag skuttar upp ur min dvala denna arla timma.

Jo, mina vänner, kära följeslagare och redaktörer. Dessa ord och meningar ni nu skådar är trådar till den skimrande väv som utgör mitt 13:e bidrag här på Sourze. Med hela tolv strålande bidrag i ryggen tyckte jag att det var dags för en liten fanfar! Med pompa och ståt tänker jag, stående på toppen av min bejublade karriär som sourzeskribent, förvandla denna, vad som genom mina persienner tycks vara en grå och kall tisdagmorgon, till en sprakande varm och vänligt lysande torsdag.

Och jag gör det för er skull, kära läsare! Ty veckodagar har för mig sedan länge spelat ut sin roll. Därför är det till eran ära jag förvandlar denna tisdag till just torsdag, som om jag drar mig till minnes, är den veckodag då firandet av eventuella bemärkelser och dylikt bör äga rum. Så passa på och njut av denna stund och gläd er med mig.

Dagen till ära har jag tänkt lyxa till det hela lite, främst i matväg. Mitt i vanliga fall så generösa intag av gröt så här i frukoststunder hade jag idag tänkt krydda med en delikat sylt från min mors berömda skafferi och en krämig och frisk mellanmjölk till det. Jag har dessutom, efter att ha rådslagit med mina lägenhetskamrater, tillika medlemmar av Konstnärskollektivet Allan och Kingsground Studios, beslutat att öppna för möjligheten för tillagning av en prima potatissoppa. Vad kvällens anrättning kommer att bestå av har jag ännu inte hunnit sia om.

Den kommer i alla fall att avnjutas till den magnifika TV-kväll som just torsdagarna utgör. Istället för Plus ekonomi, som i vanliga fall visar sig så här på tisdagar, kommer det nu, helt enligt torsdagens TV-tablå, att visas ännu ett avsnitt av Rederiet. Innan dess har givetvis den dagliga dosen av Farmen intagits. Efter Rederiet kommer Ingvar Storm till våra hem med sitt lysande kulturprogram Kobra. Sedan följer Filmkrönikan, Humorlabbet och Musikbyrån. Torsdagar innebär alltså en TV-kväll utan dess like. Ni kan tacka mig, kära läsare, att eran trista tisdag idag har förvandlats till denna sprakande torsdag.

Jag ska inte bli allt för långrandig, men innan jag lämnar er för ert firande tänkte jag passa på att tacka Sourze för att ni har gjort det möjligt för mig att vara här, dagen till ära. Jag vill också tacka mina vänner och min familj. Och ett stort tack till er, alla mina fans där nere! Jag älskar er!


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2001 13:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: