sourze.se

Vad gör man nu?

Vad skall du göra med dina drömmar?

Vad skall du göra med alla de idéer du hade, och allt som skulle fungerat så väl. Fan! Vi skulle ju förändra världen. Det var vi som skulle skrota politikerna och allt skit. Krig och djävulskap. Det var vi som skulle göra allt detta till ett vackrare ställe. Men de fick som de ville... De sorterade in dig i ett fack. Hyvlade av det som stack ut. Du blev en perfekt skapelse. De tämjde din röst med sina pengar och din vilja med sin dumhet. De fick dig att tro att de ville det du ville, och att de älskade det du älskade. De fick dig att tro att det som var viktigt var du. Att de som betydde något var vi. Så nu är du ute ur ditt fack. Nu skall du tänka själv igen, och du ser att helt plötsligt hur tio år försvunnit bakom dig. Fan du missade starten, men fick följa med ändå. Känslorna som stannar kvar är stumma, du har sovit så länge och vaknat så plötsligt. Du minns inte vad du ville, eller ens om du verkligen ville något alls. Ville du bara att de skulle ta dig med på sin resa? Som en hund i ett koppel. Du trodde att dina tankar var det sista de skulle ta, men det var dem du förlorade först. Nu har du fått dem tillbaka, men är det samma tankar? Är det alla tankarna? Behöll de inte några för sig själv. Alla?


Om författaren

Författare:
Jens Lagerberg

Om artikeln

Publicerad: 19 nov 2001 14:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: