sourze.se
Artikelbild

www.gudi.himlen

Ämne: Förslag

Hej Gud.

Som du kanske ser så har jag hoppat över käre, men oroa dig inte över det. Om du bara tar dig tid jag vet att du är en mycket upptagen man kommer du snart att förstå varför jag valde att skippa det.

Jo, det är såhär att jag har funderat på en sak. Är det inte snart dags att uppdatera sig lite? Det har gått ett par tusen år som i himlatimmar mätt torde vara som en liten tupplur, men för en jordling som mig själv är det lång tid. Ifall du just har vaknat så ursäktar jag naturligvis om du inte hunnit gnugga sömnen ur ögonen skulle du fortfarande sova så hoppas jag att du kollar din inbox så snart du loggar in igen.

Vad jag funderar över är dina bud. Dom där 10 du vet, som du lät Moses bära ner från berget och dela med sig av. Tycker du inte det är hög tid att göra ett par tillägg, en 5 stycken eller så, till att börja med? Utifall du nu nickar så tänkte jag komma med ett par förslag.

Bud 11. Alltings maximala jävlighet.
Ta till exempel Felix Sanchez och Hilda Yolanda Mayor. Bägge två överlevde attacken mot World Trade Center för att två månader senare åka med flight 587 som störtar i Queens. Det är ganska jävligt, för att inte säga maximalt jävligt, eller hur?

Bud 12. Allt vatten ska till havs.
Detta bud är så finurligt att det är tvåfiligt! Det är inte bara det goda vattnet som strömmar till. Titta på Bertil som har ärvt en aktieportfölj värd 2 miljoner, nuförtiden sitter han och gonar sig medan pengarna förräntar sig som parande kaniner. Släng sen ett öga på Juan som bor i El Salvador, där är det skakigt värre för ju mer jordbävningar, ju fler kusiner till El Ninjo, desto större risk för ytterligare skalv.

Bud 13. Sanningen om sanningens existens.
Mycket enkelt egentligen, eftersom sanning numera är en defenition som var och en av oss jordlingar tolkar olika. Det finns ingen dikt och förbannad lögn längre, bara varierande "sanningar" som smälter samman i en härligt kladdig brun sörja.

Bud 14. Älska dig själv men inte din nästa.
Varför i himlens namn bry sig om hungersnöd i Afrika, krigsoffer i Afghanistan och alkisarna i parken, när det likaså inte går göra någonting åt problemen? Bortkastad tid är i dag dyrt, till och med mycket dyrt för somliga. Varför då ödsla tid och energi till saker som inte direkt rör en?... Eller?

Bud 15. Njut en kall Staropramen varje dag.
Jag erkänner direkt att detta är en egoistisk önskan, MEN! Öl är nyttigt jamen bara en! Massor med B-vitaminer, 8 köttbullar i kalorimängd och len som en persikokind när den dansar nerför strupen. En öl om dagen håller doktorn borta från magen, för du vet ju hur det gick för dom som nallade äpplet?

Om du mot förmodan gillar mina förslag, mejla mig genast så skickar jag dom andra fem jag grunnat på.

Mvh
Ditt får.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 15 nov 2001 11:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: