sourze.se

Hata sport!

och fråga inte varför!

Jag begriper inte alls var all denna fascination för sport kommer ifrån.

Att delta i idrott kan nog vara bra för hälsan och det sociala umgänget men all jäkla sport i media är stöld från mej och alla andra ointresserade. Man kan inte köpa en kvällstidning utan att hälften är sport och då har jag genast betalt för nånting som jag inte alls vill stödja. Man kan inte se på nyheterna utan att drabbas och så fort som sport drar över sin tid så möblerar man genast om i hela tablån.

Fascintionen övergår snabbt i besatthet, så snart man har en chans att bli stor inom sitt gebit. Alla medel verkar vara tillåtna. Och doping verkar bara vara det mest nödvändiga för att komma någon vart. Kan man bli annat än trött?

Den som konsumerar media idrottar ju inte heller. All denna mediasport är förslöande och försoffande. Den ofantliga mängden sport visar att den måste få egna utrymmen, egna tidningar, egna kanaler, och sluta att inkräkta på mitt liv.

Sporten är också mansfixerad. Det är fler tjejer som spelar fotboll än killar som spelar ishockey i Sverige. Det kunde man aldrig ha trott. För att upprätta någon heder måste sportfånarna skärpa sig. Mer pengar till damidrotten.

Och varför är just sportare så dåliga intervjuoffer? "Hur känns det?" "Jo, det känns bra." Jag köper gärna böcker med sportgrodor och skrattar högt och länge.

Det är alldeles för mycket pengar inblandat. Resultatet blir doping, mutor och annat fusk. Alldeles för unga barn drillas alldeles för hårt.

Och Bajen? Vad är det? Baja-Majas brorsa?

Länge leve schack!


Om författaren

Författare:
Ingemar Ahlgren

Om artikeln

Publicerad: 10 nov 2001 16:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: