sourze.se

Kajsa Kallios svek

PRESSMEDDELANDE

Sourze.se kan idag som första tidning bekräfta de rykten som säger att skribenten Kajsa Kallio har lämnat landet på obestämd tid till följd av de senaste dagarnas händelser. Händelser som har skakat Sverige.

Historien om Kajsa Kallio saknar motstycke. Hon har på mindre än ett år gått ifrån tillvaron som okänd hobbyskribent till att bli alla mediers älskling. Hon är den litterära världens fixstjärna och har gjort komettkarriär både inom tidnings- och tv-världen. Knivskarpa debattinlägg och humoristiska krönikor, respekterad åsikts-maskin i tv och älskad sommarpratare i radio, hon är lika framgångsrik inom varje områd och svenska folket har tagit henne till sina hjärtan. Hon har blivit ett varumärke, lika känt för svenskarna som Volvo och Ericsson.

Det var därför 2,4 miljoner svenskar blev förvånade och bestörta när de såg henne i ett debattprogram i förra veckan. Temat var: Har badrumsvågen spelat ut sin roll i de svenska hushållen eller ska den EU-anpassas och visa BMI istället för kilo? och i studion fanns bland annat representanter för ViktVäktarna och Body Builders Association. Men någonting hade hänt. Den självsäkra utstrålning som blivit Kajsa Kallios kännetecken var som bortblåst. Istället fick tittarna se en labil kvinna som inte fick mycket vettigt sagt. Hennes gester var nervösa och hon var aggressiv, särskilt mot kvinnan från ViktVäktarna. Initierade källor säger att det efter programmets slut utbröt handgemäng då Kajsa Kallio knuffat till VV:s representant och skrikit "viktfascist". Sourze.se har dock ej kunnat bekräfta dessa uppgifter.

Denna incident var dock en petitess i förhållande till vad som komma skulle.

När den årliga fotbollsgalan gick av stapeln på Cirkus i Stockholm gjordes det nämligen två sensationella avslöjande. Den världskända fotbollsspelaren Patricia Andersson tog storslam på galan. Hon vann samtliga priser hon var nominerad till. Det var i det sista av sina tacktal som hon chockade publiken. När hon slet av sig peruken och avslöjade att hon, Patricia Andersson var samma person som Kajsa Kallio, ja då hade man kunnat höra en knappnål falla i den överfulla lokalen. Sen trollband hon publiken med sin berättelse.

Hon berättade att livet som fotbollsproffs inte var så glamoröst som alla ville tro. Hennes intellektuella sida fick ingen som helst näring eftersom fotbollsspelare endast tillåts läsa serietidningar och lyssna på U2. Hon hade alltid varit road av att skriva och läsa, men hade tidigt blivit tillsagd att inte slösa tid på sånt trams. "Jag orkade inte längre" säger hon med stadig röst och tårfyllda ögon. "Jag var tvungen att få skriva".

Den första tiden gick det bra, hon skickade in lite insändare till tidningar, skrev på lediga stunder och lyckades dölja för de andra i laget vad hon höll på med. Men efterhand som hon blev mer och mer uppmärksammad blev hennes två olika liv allt svårare att skilja åt. "Jag var tvungen att göra vissa saker för att orka med, men jag klarar inte längre att ljuga, jag måste berätta sanningen. Jag har under en lång tid missbrukat det förbjudna preparatet Xenical bantningsmedicin, reds.anmärkning. Jag har dopat mig för att orka med och för att hålla mig i form. För att leva upp till alla förväntningar. "Jag gjorde det ju för er skull. Förlåt mig, förlåt mig."

Nu orkar hon inte längre, hon faller storgråtande ihop över podiet och får hjälp av scenen och ut till en bil som står och väntar. Det är det sista någon sett av henne och frågan är väl om vi någonsin får se henne igen.

Sverige som nation är skakat i sina grundvalar. Vill vi ha henne tillbaka? Kan vi förlåta henne?


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 09 nov 2001 09:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: