sourze.se

AIDS är ett biovapen

ABSOLUT NOJVARNING!

Under 1988 fick den populäre filmaren Roy Andersson sin film om AIDS stoppad av Socialstyrelsen. Den var för mörk för ungdomar sade en talesman för Socialstyrelsen då. I USA har två liknande filmer sedan dess inte upphandlats och visats i amerikanska skolor. Gemensamt för alla dessa är att det i filmerna hävdas att AIDS är ett resultat av militär eller medicinsk forskning.

Låt mig bara klargöra först att det du nu skall läsa är ett rent sci-fiscenario utan någon som helst substans.
Jag rör mig vant i konspirationsteoriernas träsk. Jag har läst massvis med litteratur om mordet på JFK.
Inte för att jag vill tro att Oswald swappades i Ryssland mot en marsian, att Saddam jobbar för CIA eller att Kungahuset och frimurarna dealar knark. Det är löja.

Men det är dock utmärkt journalistisk och analytisk träning där man hela tiden får sålla bort svammel och paranoia för att urskilja det som är fakta. Man tvingas öva sin källkritik och få sig ett rejält garv då och då. Du kan även stöta på tankebanor som är helt nya. Du kan lära dig något nytt. Så inte ens med de vildaste tankebanor kan jag se Socialstyrelsen som nyttiga idioter åt något mörkt genom en mörkläggning men: ...well... ja häng med nu:

Det är empiriskt bevisat är att storbolag under 1900-talet har dumpat medel - som i väst är förbjudna - i tredje
världen och att det finns runt en 150 misslyckade och nedlagda försök med olika virus och bakterier.

Antag emellertid att viruset uppkommit i ett amerikanskt labb och sedan dumpats i Kongo eller att det provats på en särskild grupp, exempelvis fångar. Som genom sexuella kontakter fört smittan vidare. Antag att det finns... ptja, säg runt en miljon HIV-positiva bara i USA och som om dom skulle få reda på detta skulle kunna stämma den amerikanska staten eller ett storbolag på det löjligt låga skadeståndskravet en miljon dollar per person. Du är redan uppe i ett belopp på 1000000000000 eller 10560000000000 svenska kronor. Det finns knappt så mycket pengar. Å andra sidan, skadeståndsrättegångar är en marknad i den prisade kapitalismens hemland. Ta en snabb titt på rättegångar mot Microsoft eller tobaksbolag. Försök sedan föreställa dig konsekvenserna om staten eller ett bolag skulle vägra stå till svars för sitt brott och inte betala. Det skulle bli ett tumult som skulle få Oklahomasmällen att påminna om Bananer i pyjamas.

En AIDS-gerilla skulle bildas och skall man ändå dö snabbt skulle vi få se självmordsbombare, självmordsbrevbärare och varför inte självmordsbensinstationsägare.

På så vis är det - i detta rent hypotetiska scenario - lättare att förstå att det är bekvämare att skylla på grönapor, afrikaner, knarkare, promiskuösa ungdomar eller prostituerade än att ställa etablerade storbolag till svars för dessa - OBS igen - rent hypotetiska gärningar.
Detta är grundläggande matematik i alla konspirationsteorier. Att påskina teorin med att tala om att andra alternativ hade varit omöjliga.

Det blir faktor "X" i en andragradsekvation. Göra om indicier. Kalla dom för bevis eftersom logiken rimmar. Något konkret finns det ju inte men med en förställning att staten är ond så rimmar det desto mer.

Men om det är så... om det här resonemanget har någon relevans så är ju kostnaden att köpa forskare, journalister eller medlemmar på ett annat lands socialstyrelse tämligen låg jämfört med alternativen ovan.

Om det är så, skulle det funnits nån anledning 1988 för Socialstyrelsen att mörka orsakerna om AIDS uppkomst?
Något som av någon dunkel anledningen ALDRIG debatteras i media. Vår fina socialstyrelse som vill oss alla så väl. Jag menar, snacka bara med Medanalys förra ägare.
Skulle dom varit inblandade? Nej. Förmodligen inte. Det är bara en - OBS igen - rent hypotetiskt spekulation.

"We all know what makes the flowers grow. But we dont know why and we all have the knowledge of DNA but we still die."
- J. Sullivan


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 09 nov 2001 16:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: