sourze.se

Oengagemang och skrivkramp

- Kom på något själv, vetja -

Behöver jag skriva mer egentligen?

- Här emellan går det kanske en timme vilken jag ägnar åt att stirra på den tomma skärmen, koka lite kaffe, säga godmorgon till min lägenhetskamrat som har tagit sig en oförtjänt lång sovmorgon, titta lite på det hopplösa diskberget, bläddra lite i den hopplösa lokaltidningen, flirta med Jennifer Lopez på MTV, sätta mig framför datorn och fortsätta stirra på en tom skärm. -

Ahum...

- Tio minuter till -

Egentligen borde jag inte ha något annat för mig än att skriva. Arbetslös och "ledig" som jag är borde jag ägna timmar till att sammanställa texter om både det ena och det andra. Problemet är väl att om man är arbetslös så blir man också orkeslös. Jag har försökt hitta något som skulle kunna engagera mig, något som skulle kunna få mig att skriva brinnande eldtal om hur fel allt är, om hur snett allt är. Men det är inte mycket som väcker mitt slumrande engagemang:

Ludmila dopade sig. Tanten har svikit Sverige och svenskarna. Tvångsdeportera henne till Sibirien! Nej, jag orkar inte bry mig. Hon kommer att hängas ändå, utan min medverkan.

Folk tafsar hejvilt på varandra på puben och alla förvandlas till sexobjekt i en jättelik orgie. Jaha... Då ska vi se... Letar efter min egen åsikt i ämnet. Resultat: Åsikten har tjänstledigt.

Sourze hittar inte mitt telefonnummer i vad för register det nu är de använder sig av och nödgas därför utse Fredrik Jung-Abbou till redaktionens favorit och viker istället hattar av mina artiklar. Stor fet skandal! Äh, låt killen vinna.

- Här går ytterligare tio minuter då Konstnärskollektivet Allan äntrar rummet för att pressa upp en demo på en musiksida tillhörande den hopplösa lokaltidningen. Projektet misslyckas. Kollektivet konstaterar att lokaltidningens sida är lika hopplös som pappersversionen varav alla stormar ut ur mitt rum. -

Ser på Sourze att Belinda Olsson INTE brinner för "människor som på grund av lathet skiter i hur samhället omkring dem ser ut". Ajdå... Kan i alla fall trösta mig med att jag inte kommer att brinna upp i första taget så länge mitt jag-orkar-inte-tillstånd håller i sig.

Några björnungar ska kallblodigt avrättas på en djurpark någonstans i Sverige men får respit står på Aftonbladets hemsida. Bollibompa är det visst en av dem som heter. Tycker lite synd om de söta små stackarna ett tag. Resulterar dock inte i något större engagemang.

Ser också att man kan chatta med en viss Göran Persson på Aftonbladets hemsida. Göran Persson? Är det inte han som är kung i Sverige? Han som bestämmer?

Näe, det var inte mycket att ropa hej för där inte. Och det slentriandrabbade kriget mot terrorismen har jag inte ägnat en suck åt. Visst kan jag leta mer. Det finns hur mycket som helst att tycka till om. Men jag vet inte riktigt vad det är. Engagemanget mitt är väl lika lat som jag själv. Skrivkrampen däremot, han är en envis rackare, och säkert sliter han hårt för att behålla sin nuvarande position.

- Trycker på "förhandsgranska" och ser att jag snart fyllt en hel sida i Word. Det får räcka. -


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2001 18:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: