sourze.se

Protestmöte mot H&M

Pressmeddelande: Rättegång för aktion mot Hennes och Mauritz.

- Jag gjorde det för att protestera mot en värld av sjuka skönhetsideal, där kvinnor förväntas vara passiva objekt för män. Min dotter Lava skall inte behöva växa upp i en värld där hon pressas in i mallar som ingen människa kan uppfylla - och mitt ansvar som förälder är att göra något åt det. Jag ångrar mig inte alls, säger Anja Karlsson.

Anja Karlsson gjorde sig för ett knappt år sedan känd för att mitt på dagen i centrala Göteborg helt enkelt måla över Hennes och Mauritz reklamaffischer med svart färg. Uppståendelsen var stor och ledde till en debatt om skönhetsideal och utseendefixering i reklamen. "Anja Karlsson support group" bildades bland annat för att samla in pengar till eventuella bötesbelopp och skadestånd. Gruppen kommer med anledning av rättegången att ordna ett protestmöte på onsdag.

PROTESTMÖTE:
Onsdag 2001-11-07
12.00 - ca 13.00
Brunnsparken, Göteborg

- Vi är många som är inspirerade av att Anja Karlsson vågade göra det hon gjorde. Blir det pengar över när böter och skadestånd är betalda kommer vi att köpa in mer färg! säger Kalle Larsson, riksdagsledamot för vänsterpartiet.

Rättegången avhålls 10.50 Rådhuset sal E, vån 2.
För mer information kontakta
Anja Karlsson support group,

Kalle Larsson 070-343 96 74
Anja Karlsson 0733-80 43 18


Om författaren

Författare:
Kalle Larsson

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 16:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: