sourze.se

Dubbla displayer räddar liv

Två displayer på mobiltelefonen räddar liv, det är klart att man ska införa DET i FN:s stadgar för mänskliga rättigheter.

En reklamkampanj har snurrat igång i vårat avlånga land. Slogan lyder "Den första telefonen med dubbla displayer". Vackert, ännu ett framsteg för mänskligheten.

Det är så underbart att det finns människor som arbetar för en bättre värld. Som sitter på sina kontor och uppfinner mobiltelefoner som väger två gram, som har dubbla displayer och som man kan beställa frukost med.

Varför skulle man vilja satsa pengar och arbetskraft på barnomsorg och vård istället, det handlar ju bara om människors hälsa. Att satsa pengar på ett daghem, kompetenta förskollärare är ju slöseri med tid. Man kan ju dela ut en 0,5 grams mobiletelefon med WAP och SWAP och CRAP och DAP till barnen istället så får de nog en ljus framtid. Och dubbla displayer, klart att de blir mer ansvarsfulla med dubbla displayer.

Jag förstår inte varför man överhuvudtaget ska lägga ner en enda krona på framtiden när man kan satsa pengar inom mobiltelefonbranschen. Jag menar vad hade de hungriga afghanerna gjort utan mobiler? Hur dåligt hade inte en prostituerad i Bangladesh mått om hon inte hade SMS att skicka? Mångdubbla displayer till folket. Ska själv tillsammans med en kompis ta patent på en ny uppfinning; en mobiltelefon med dubbla knappsatser. Varför? FÖR ATT JAG KAN!


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 17:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: