sourze.se

Folkmord och övergrepp

Mord på barn för att de inte förstår språket, mord på kvinnor på grund av att de ber om nåd!

Jag har just sett en dokumentär inspelad av en journalist med afghanskt ursprung som filmat vad talibanerna gjort med hennes gamla hemland och jag blir förbannad. Jag blir förbannad över att det överhuvudtaget inträffar i vår tid, men det är ju trots allt en vidrig värld vi lever i, och jag blir förbannad över alla dessa fina, humanistiska människor som runtom i världen kritiserar USA:s militära aktioner mot landet.

Folkmord och övergrepp.

Det som gör mig mest förbannad över denna klagan här hemma i trygga gamla Svedala är den totala frånvaron av förslag på alternativa handlingsplaner. Min enda kritik mot USA är möjligtvis att de inte tar i tillräckligt hårt!

Mord på barn för att de inte förstår språket, mord på kvinnor på grund av att de ber om nåd!

Vad ska omvärlden göra istället? Nu har en aktion mot ett vedervärdigt styre kommit igång och hur ska man motivera att man avbryter den? Jag anser visserligen att enbart talibanernas beskydd av bin Laden är orsak nog, men egentligen finns det ju större orsaker att störta talibanregimen och det är den civiliserade världens oförmåga som gjort att talibanernas regim är 4 år gammal. Precis som i Serbien borde insatsen gjorts av mänskliga skäl såväl som politiska långt innan Atta och gänget tog sina flygcertifikat.

Mord på obeväpnade fångar för att det inte finns plats för dem i transportfordonen, mord på människor för att de tillhör fel folkgrupp!

Att säga att USA gör fel utan att ge ett förslag på hur talibanerna ska störtas utan den nu aktuella militära insatsen är detsamma som att säga att talibanerna borde få fortsätta våldta sitt land. Det är sin tur detsamma som att säga att tyskockuperad mark inte skulle återtas när nazisterna äntligen stoppades i väst och öst! Det är detsamma som att säga att serberna ostört skulle få fortsätta sina etniska rensningar! Är västvärldens kollektiva minne verkligen så oerhört ineffektivt så är det inte en fråga om nazismen någonsin kommer få en maktposition i ett land igen utan när!

En fotbollsstadium är platsen för offentliga avrättningar då dessa anses vara glädjestunder, män hängs i ribban och kvinnor skjuts i straffområdet!

Att, som vissa, påstå att omvärlden istället borde ha stöttat Norra Alliansen, så att dessa själva kunde befriat sitt land, är också naivt. Vakna! Vad får er att tro att NA:s krigare skulle vara ens i närheten av så proffsiga som jänkarna? Motståndsrörelsen har inte bara en primitivare uppfattning om krigsföring utan de drivs dessutom av hämndbegär och åratal av uppdämd desperation. Sovjetiska soldater flåddes levande under Sovjets försöka att kuva dessa mytomspunna krigare. Är det inte bättre att omvärlden, med en proffs-armé, kväser talibanregimen så snyggt som möjligt? Vore det inte bättre att omvärlden sköt talibanerna i småfillor för att sedan övervaka uppbyggandet av en modern demokrati?

Det enda en änka tillåts göra för att undvika svältdöden för sig och sina barn är att tigga!

Men naturligtvis är inga offer försvarbara och det mest humana hade naturligtvis varit om Tyskland var Europa. Förr eller senare hade ju det ursprungliga bränslet till ugnarna varit en bristvara så Auschwitz hade med tiden blivit en ypperlig sopförbränningsstation med antagligen jävligt billig arbetskraft. Ibland verkar naivitet hos fredsförespråkarna vara en oändlig tillgång.

Och om ni undrar så anser jag att Sverige aktivt borde delta i Afghanistan och att vårt beteende under andra världskriget är en skamfläck i vårt lands historia. Jag tror att vissa problem måste lösas med våld även om ickevåldsalternativ alltid är att föredra. Problemet är bara att ibland finns ingen fredlig utväg.

Finns det en fredlig utväg ur Afghanistans nuvarande situation? Det tror jag inte, men om någon kommer med ett trovärdigt, realistiskt alternativ så ska jag genast göra avbön och därefter enbart förespråka denna mirakelkur.


Om författaren

Författare:
Krister Hallberg

Om artikeln

Publicerad: 02 nov 2001 13:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: