sourze.se

Sourzerubriker - lösningen!

Äntligen en lösning som fortfarande är demokratisk men som inte vädjar till våra lägsta drifter.

Det är sant att den "riktiga" tidningsvärlden fungerar precis som Sourze. Smaskiga rubriker säljer. Smaskigast rubrik säljer flest lösnummer, det vill säga ger mest pengar.

Tyvärr sänker det här kvaliteten på inläggen.

Jag tror inte heller att det här handlar om avundsjuka från "seriösa" skribenters sida, men kanske känns det lite hopplöst när ens "viktiga, vettiga och angelägna" inlägg trängs bort från förstasidorna av alla tråkiga inlägg med porrubriker. Har man skrivit något med porrubrik vill man mest bara ha klick. Har man skrivit något "riktigt" vill man förstås att folk verkligen ska _läsa_ det, och de chanserna minskar ju avsevärt när förstasidorna upptas av "det där andra".

De flesta verkar ganska överens om att problemet, om man anser det ett sådant, beror på det pris à 10 000 kronor som utgår till "månadens mest klickade". Jag antar att man tänkte, när man stiftade priset, att det bidrag som fått flest läsare skulle vara det "publiken" gillade mest. Eller så ville man helt enkelt att författarna ska spamma alla med länkar till sin text så att Sourze blir känt.

För att uppnå den effekten skulle man ju istället helt enkelt kunna rösta. Istället för att rösta på ett bidrag genom att klicka på det innan man har läst det, får man rösta efteråt.

Antingen håller man en röstning i slutet av varje månad, eller så lägger man till en funktion där man, efter att ha öppnat artikeln, kan rösta om man tycker att den var bäst. Vad ska annars betygsfunktionen vara bra för?

Folk kommer fortfarande att klicka på porrubriker, men förmodligen kommer man inte tycka att det är den bästa artikel man läst den månaden. Förhoppningsvis skulle vi på så vis bli av med en del av det värsta klick-frieriet.


Om författaren

Författare:
Gisela Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2001 17:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: