sourze.se

För eller emot?!

Detta är ett bidrag i Sourze Politiks "SM i debatt" - en tävling i politisk argumentation. Oktober månads vinnare får gå en skrivarkurs på Berghs School of Communication värd 20 000 kronor.

Har suttit och klurat länge på om kvotering är en bra eller dålig sak. Efter ett tags klurande har jag kommit fram till detta:

Kvotering är något som vi kan klara oss utan. Om vi blir anställda på något företag så ska det vara för att vi är den som är mest kvalificerad, inte för att det ska "bli jämt mellan könen/religionerna/raserna på arbetsplatsen". Om man skulle kvotera in människor, varför ska man då till exempel läsa i flera år, om jobbet ändå delas ut slumpvis?!

Om en man och en kvinna söker samma jobb och har samma erfarenhet/utbildning, då ska den som är bäst lämpad för jobbet också få det. Lönen ska givetvis vara densamma oavsett vem av dem som får det! Och det ska definitivt inte spela någon roll vad de har för religion, privata åsikter, med mera.

Det finns dock ett område där jag tycker att kvotering kan vara värt att satsa på. Inom modellvärlden!! Då kanske man kan få "normala" värden på hur man "ska" se ut. Inte så tanig att om någon blåser på dig så ramlar du omkull, utan så som människor ser ut till vardags. När man tittar i kataloger är alla smala och bruna, kläderna sitter perfekt. Men så är det inte när man får hem sina kläder, även om storleken är rätt. Man ser aldrig modeller för korta/kraftiga/päronformade/storrumpade människor...
Om man inför kvotering där kanske man kan få ett slut på alla dessa "Gå ner 10 kg på en vecka", "Kom i baddräkten på XX dagar", med mera. Då kanske unga tjejer kan acceptera sig själva istället för att banta sig sjuka och vara modevärlden till lags...


Om författaren

Författare:
Viveka Lundbom

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2001 14:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: