sourze.se

Vickande tår och svävande händer

Kasta fjärrkontrollen ut genom fönstret. Låt den dala ner i granntantens stökiga rabatt, där lupiner trängs med ringblommor, där ogräset inte får slå rot.

Dra den nytvättsdoftande favorittröjan med hål på ärmarna över huvudet och dölj ditt solblekta slitna hår under kepsen från den lokala bilverkstan.

Spela in en sång på telefonsvararen och släng alla de där olästa dagstidningarna i pappersinsamlingen när du störtar ut genom porten. Hoppa på närmsta rödmålade buss, tryck näsan mot rutan tills ändstationen är enda utvägen och ge ditt busskort till killen som spottar snus genom gluggen i överkäken.

Glid baklänges med tummen i vädret utmed vägrenen, en gammal skraltig bil utan elhissar stannar och erbjuder dig skjuts. Lägg upp fötterna på instrumentbrädan och vicka på tårna i takt med P4, låt handen sväva upp och ner i vinddraget utanför fönstret.

Gå på toaletten vid stoppet på macken och klättra ut genom fönstret på baksidan. Se noga var du sätter fötterna på din färd genom skogar där marken är klädd av den mjukaste gröna
mossa. Lägg dig ner och beundra flygplanets streck över himlen. Låt myggan suga sig mätt på din hand och se den rusigt lyfta uppåt.

Traska vidare utmed kraftledningsgatan och håll till höger vid möte. Rusa genom tjurhagen så fort att de inte hinner med. Räck tungan åt dem där de fnyser och flämtar vid taggträdens obarmhärtiga gränsdragning. Sug på ditt finger och håll upp det i luften, gå i den riktning som faller dig in.

Hoppa hage i vattenpölarna på grusvägen tills vätan tynger dina skor och det plaskar om dina strumpor. Lägg dem att torka på en sten i korsningen och leta efter fyrklöver i vägrenen. Håll ut händerna och låt havrens ax kittla dina handflator.

När du når havet, kasta macka tills du fått fyrstuds, sjunk
sedan ner på stenarna och lägg benen i 45 graders vinkel framför dig. Gunga framåt och bakåt med slutna ögon och låt vågorna vagga dig och lura dig att falla på rygg.

Le för dig själv och känn på smaken, ljuset och sången av
allt omkring, som plötsligt är så nära dig. Fundera en stund och berätta, när gjorde du något spännande sist?


Om författaren

Författare:
Lotta Malmheden

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2001 11:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: