sourze.se

Sluta diskriminera!

Detta är ett bidrag i Sourze Politiks "SM i debatt" - en tävling i politisk argumentation. Oktober månads vinnare får gå en skrivarkurs på Berghs School of Communication värd 20 000 kronor.

Det finns en mängd minoriteter som ej är representerade i riksdag och företag.

Det är en skandal att många människor som tillhör olika förtryckta och negligerade minoritetsgrupper så flagrant åsidosätts i vårt samhälle.

Låt mig bara nämna några grupper som mig veterligen inte har en enda representant i riksdagen; "Transsexuella samer mot skoteråkning", "Föreningen judiska dvärgar i NBA", "Pensionärsföreningen golfare med humor" föreningen har i och för sig bara en medlem, men ändå.

Ja, listan kan göras mycket längre. Frågan är naturligtvis: Hur skall vi komma till rätta med detta problem? Skall vi kvotera in enarmade invandrare från Norge till en befattning, bara för att den gruppen är underrepresenterad inom svensk volleyboll?

Borde inte det viktiga vara att skapa så lika och så bra förutsättningar för att folk på lika villkor skall kunna exempelvis söka olika tjänster? Är det inte där vi skall koncentrera våra resurser, att skapa rättvisa möjligheter.

Jag tror att det är långsiktigt mycket bättre än den konstgjorda andning som kvotering innebär.


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2001 17:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: