sourze.se
Artikelbild

Stranded in hell del 2

En fortsättnig in the pits.

När man går hemma med barn så är begrepp som "egen tid", "avkoppling" och "lugn och ro" helt okända begrepp. Som alla föräldrar vet så försöker man stjäla till sig dessa stunder av harmoni efter att barnen har somnat, det är där dagens historia börjar.

00:10, fru och barn sover, mannen sätter sig vid datorn för dagens första försök att göra något konstruktivt, kanske söka lite jobb? Hur man ska få tid med denna sysselsättning som hemmapappa är för mig obegripligt. Nåväl, mannen sitter framför datorn, utan att få speciellt mycket gjort, till cirka 01:45. Sedan kollapsar den totalt utarbetade mannen på madrassen.

07:10 väcks han av sin underbara fru som är på väg till arbetet: "Han är vaken", säger hon. 1 000 tankar far genom den otroligt utvilade mannens huvud, det börjar kännas som om detta så kallade barn är något som svenska filmcensuren klippte bort från Motorsågsmassakern.

07:12 mannen stapplar in till spjälsängen, där står ett glatt barn och ler medan han talar i tungor. Mannen smälter naturligtvis direkt och tycker att barn är det underbaraste i världen.

08:30 barn är inte så underbara, barn är faktiskt onda! Efter att ha fått i barnet gröt blir barnet gnälligt och tjurigt. Insomningsprocedur påbörjas, efter tio försök plockas barnet upp och skrattar hånfullt i den nu fullständigt utmattade mannen ansikte.

09:00 mannen får en strålande idé, varför inte sortera lite papper medan det nu synnerligen pigga monstret leker för egen maskin. Stor kartong plockas fram och sortering påbörjas. Mannen blir kissnödig och lämnar rummet i cirka tre minuter. Kommer tillbaka och rummet ser ut som om någon vänt uppochned på en återvinningsstation. Papper överallt och mitt i allt kaos ett synnerligen nöjt litet charmtroll.

09:25 mannen har nu lyckats sortera alla papper igen, något som tog en ettåring cirka tre minuter att totalt rasera tog en 32-åring cirka tjugo minuter att reda ut, människor är smarta djur.

09:35 barnet blir lagt i spjälsängen och somnar nästan omedelbart, mannen känner en otrolig lättnad och kommer på den idiotiska tanken att vila. Vila inledes.

10:05 mannen sover men vaknar av ett konstigt ljud, jodå Lucifer junior är vaken och till råga på allt tjurig så till den milda grad att rutorna skallrar. Mannen kryper till spjälsängen och plockar upp mistluren som genast börjar skratta.

10:15 Tafatta försök att bringa ordning i hemmets kaos, alla försök förgäves, det är svårt att dammsuga med ett st illbatting hängandes vid benet... mannen ger till slut upp och lägger sig tämligen utmattad på golvet, barnet nöjt och glatt. Tillbringar den nästkommande timmen med att få plastsaker upptryckta i ansiktet.

12:35 matdax för den lille, mat tillagas och läggs upp på en tallrik. Barnet sitter snällt i sin stol. Tallriken ställs på bordet. Mannen kommer på att barnet behöver vätska och beger sig till diskbänken, det smäller till bakom hans rygg. Barnet skrattar, mannen tittar nedåt. Där ligger tallriken med puré utsmetad över hela golvet, mannen funderar på om man kan köpa rabattpaket innehållandes valium och samtalsterapi.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2001 12:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: