sourze.se
Artikelbild

Stranded in hell del 1

Dagbok från beyond the abyss.

Stranded in hell.
Prisad vare hemmafrun!
Kvinnor som går hemma med barn är en ytterst underskattad samhällsgrupp. Detta påstående baseras numer på egna erfarenheter.

Efter att ha tillbringat två dagar som pappaledig kan jag nu konstatera att ett arbete som gjutgodsrensare är en barnlek i jämförelse. Nedan följer dagens dagbok.

En inte så hårt arbetande man ställs helt plötsligt inför det faktum att han ska vara pappaledig och ta hand om ett st livlig ettåring.

Natten till den första dagen på arbetsplatsen sitter han uppe och arbetar med datorn till cirka 03.00.

07:40 vinkar han av sin hårt arbetande yrkeskvinna och ser fram emot ett par timmars ytterligare sömn innan det lilla änglalika barnet slår up sina klarblå.

07:50, precis som mannen börjar slumra in hörs ett glatt "Adäadää" från spjälsängen. Med grus i ögonen och tunga steg plockar mannen upp det lilla monstret och beger sig till köket.

08:00, gröt tillverkas och försök att trycka in den i munnen på barnet misslyckas, gröten kommer ut på en gång, gröten finns över allt, på barnet, på bordet, på golvet och framförallt på mannen.

08:10, grötsessionen övergivs och tröstlösa försök till rengöring inleds, det tar en stund.

08:30, sanering slutförd. Barnet sätts på golvet och springer raskt fram till en kökslåda och klämmer sig, skrik uppstår. Tröstning pågår cirka fem minuter. Barnet sätts på golvet och återvänder till lådan, mannen frustrerad. Mannen står och håller i lådorna cirka tio minuter medan ett förargat barn vrålar för fulla lungor.

9:00 mannen och det ljuva gossebarnet har bytt rum, mannen ligger på golvet och lyssnar på musik, barnet smiter. Plötsligt hörs vrål. Barnet hittas på toaletten, badkaret är fyllt med diverse kläder, tidningar och handdukar, toaletten innehåller nappar och barnet sitter fast med fingrarna mellan sittringen och toalettlocket. Tröstningsprocedur inleds.

9:30 mannen ligger helt utslagen på golvet till ytterligare ett rum. Barnet har skapat totalt kaos, saker överallt.

10:00 kaoset fulländat, barnet uttråkat. Färden fortsätter till köket. Barnet öppnar sopskåpet och välter en överfull soppåse, kaos fulländat. Mannen städar, barnet skriker.

10:10 Barnet verkar trött, mannen lägger barnet i spjälsängen, barnet somnar, mannen lägger sig för att få sova en stund.

10:28 mannen håller precis på att somna, från spjälsängen hörs ett glatt "iiiiiiiihahaheho", mannen tänker osökt på Rosemarys baby, de återvänder båda två till köket.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2001 12:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: