sourze.se
Artikelbild

Det handlar om respekt för de homosexuella

Blir någon numera uppretad av att någon kallar sig politiskt inkorrekt?

Svar: Gäsp. Vem vänder sig om när någon försöker spränga sig igenom en redan öppnad dörr? Svar: nog ingen.

Jag syftar på Ramona Danléns artikel "Gudrun Schyman jagar fel präst..."

Så till sakfrågan: Vänsterpartiet vill inte utesluta den vänsterpartistiske prästen Rehnström som står på vänsterpartiets lista till kyrkofullmäktigevalet. Ingen har ifrågasatt hans rätt till medlemskap i vänsterpartiet.

Däremot förväntar sig nog de flesta att han står bakom de tolv punkter som de kyrkopolitiskt aktiva i vänsterpartiet har på sitt program, vilket han och övriga på listan tidigare uppgett. Partiet är starkt för kvinnliga präster och rätten för homosexuella par att ingå partnerskap, om de själva så önskar göra det.

Visst kan väl du, Ramona, ge dem rådet att älska på bara, men om de själva känner att de vill ingå partnerskap inom kyrkans ram, så bör de ha rätt till det, tycker jag, liksom partiet. Det handlar om respekt för de homosexuella, inte om låg tolerans i partiet.


Om författaren

Författare:
Gudrun Schyman

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2001 09:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: